Rize'de 22 Kilometrelik Yayla Yolu Için Vatandaslar Seferber Oldu

Rize’nin Ikizdere ilçesinde 22 kilometrelik yayla yolu için köyün hayirseverleri ve köylüler seferber oldu.

Rize'de 22 Kilometrelik Yayla Yolu Için Vatandaslar Seferber Oldu
Ilçeye bagli Varda Yaylasi’na çikan yolun stabilize olmasi sürücülere zor anlar yasatirken, bu durumdan rahatsiz olan yayla sakinleri ise koyularak bir kampanya baslatti. Hayirseverlerin de duyarsiz kalmadigi kampanya ve Rize Il Özel Idaresi’nin de destegi köye giden yol betonlanmaya baslandi. 22 kilometre uzunlugundaki Güneyce köyü ile Varda yaylasi arasinda bugüne kadar 7 kilometrelik mesafenin betonlanma çalismasi tamamlandi.

5 köy insaninin bu yolu kullandigini ve yagmurlu havalarda köy yolundan ulasimin bir hayli zorlastigini ifade eden Güneyce Köyü Muhtari Ismail Hakki Tasdelen “5 köy insaninin kullandigi yaylamiz yolu çok bozuktu. Yagmurlu havada araçla gitmek mümkün degil çok çamur olurdu. Sag olsun hayirseverlerimizin el atmasiyla önemli bir çalisma baslattik. Bu yaylaya Of-Keler köyü, Agaç seven köyü, Basköy, Simsirli ve Güneyce Köyü insani çikiyor Yolunun betonlanmasini Of-Keler Köyünden hayirsever isadami Recep Hacifazlioglu taahhüt etti. Bizlerde yardimci oluyoruz. Yaz mevsiminde yaylamizda yaklasik 600 hane bulunuyor ve yolu bozuk oldugu için misafirlerimiz gelmek istemiyordu. Insallah kalan kismi da kar yagmadan tamamlamis olacagiz, beton çalismasinda isi yüklenen Tayyip Akyildiz’a da araliksiz çalismasi için tesekkür ediyorum” dedi.

Bölgedeki en büyük ve güzel yaylalardan olan Varda Yaylasi sakinlerinden Rifat Terzi ise “Varda Yaylasinin yolunun betonlanmasinin yaridan çogu betonlanmasi bitmis durumda. Bir zenginimiz baslattigi kampanya ile yaylayi ortaklasa kullanan Güneyce, Simsirli, Agaçseven, Keler, Basköy köyü olmak üzere 5 köyün zenginlerini de tesvik etti. Yolun eksik kalan, Güneyce köyüne kadar olan kisminda da gelecek yayla sezonuna kadar beton dökülerek tamamlanmasi için büyük bir kampanya baslatildi. Ayrica bu girisim sonucunda Varda Yaylasinin ulasimi kolaylasacak ve inaniyor ve iddia ediyorum ki, Varda yaylasi yakinligi sebebiyle Rize’nin mesire yeri olarak günü birlik olarak kullanilacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA