Haliç'te Sporcular Cumhuriyet Için Kürek Çektiler

Haliç’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri çerçevesinde sporcular Türk bayraklari açarak Cumhuriyet için kürek çektiler. Beyoglu Belediyesi’nin düzenledigi etkinlikte konusan Beyoglu Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Erdogan, "Beyoglu Belediyesi olarak Cumhuriyetimizi doyasiya kutladik" dedi.

Haliç'te Sporcular Cumhuriyet Için Kürek Çektiler
29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda Beyoglu Belediyesi özel bir etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinlik çerçevesinde 30 kano ve 143 sporcu, Beyoglu Hasköy Yelken Kulübü önünden Haliç’e açildi. Haliç Köprüsü ile Unkapani Köprüsü arasinda 2 bin 600 metrelik alanda düzenlenen ‘Cumhuriyete Kürek Çekiyoruz’ adli etkinlikte sporcular, Türk bayraklari açarak Cumhuriyetin 99. yilini kutladilar. Cumhuriyete kürek çekilen etkinlige Altinboynuz, Galata, Pera, Kadir Has Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Rumeli Üniversitesi, Balat ve Nova olmak üzere toplamda 8 kürek takimi katilim sagladi. Takimlar denizin ortasinda Türk bayraklarini açarak görsel bir sölen olusturdu.

"100. yila girmeye hazirlandigimiz bu günlerde biz de birçok etkinlikle kutlamalara katildik"

Etkinlige iliskin konusan Beyoglu Belediyesi Baskan Yardimcisi Mehmet Erdogan, "Beyoglu Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 99. yilinda aslinda 100. yila girmeye hazirlandigimiz bu günlerde biz de birçok etkinlikle kutlamalara katildik. Aslinda Cumhuriyetimizi doyasiya kutladik. Cumhuriyetimizin kazanimlarini tüm gençlere, tüm milletimize anlatmaya çalistik. Gençlerimizle beraber olmak, Haliç’te olmak, denizde olmak gerçekten çok güzel. Bu güzel günde Cumhuriyetimizin 100. yilina girdigimiz aslinda ilk gününde Türk bayraginin sancagi altinda mavi sularda bu güzel havada birlikte olmak bizi gerçekten gururlandirdi. Sporcularimizin heyecani da görülmeye degerdi" dedi.

Sporculardan Ecenur Çayir ise, "Cumhuriyetimizin 99. yilinda böyle bir etkinlikte bulunmak büyük bir onurdu, serefti. Kürek ekipleri olarak suda güzel bir görsel sölen sergiledik. Hem yorucu hem keyifliydi, bu isi biraz severek yapmak da önemli. Burada bulunmak çok güzeldi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA