Atatürk'ün Temsili Zeybek Oyunu Geceye Damgasini Vurdu

Denizli Büyüksehir Belediyesi, Denizli Valiligi himayelerinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kabul Töreni’ne ev sahipligi yapti. Büyük begeni toplayan törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zeybek oyununun temsili olarak canlandirilmasi geceye damgasini vurdu.

Atatürk'ün Temsili Zeybek Oyunu Geceye Damgasini Vurdu


Denizli’de Cumhuriyet’in 99. yildönümü kutlamalari birbirinden özgün ve coskulu programlarla sürdü. 29 Ekim kutlamalari çerçevesinde Denizli Valililigi ev sahipliginde düzenlenen Cumhuriyet Bayrami Kabul Töreni Denizli Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde yapildi. Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen programa, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, esi Fulya Atik, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, esi Berrin Zolan, sehit yakinlari, gaziler ve davetliler katildi.

Vali Atik gecede yaptigi konusmada, Denizli’de Cumhuriyet’in 99. kurulus yildönümünün coskuyla kutlandigini belirterek, bundan gurur duydugunu söyledi.



Vali Atik’ten Baskan Zolan’a tesekkür

Vali Atik, “Cumhuriyet Yürüyüsümüz ve belediyemiz önündeki ambiyans hepimizi çok derinden etkiledi. ‘Iste Cumhuriyet Bayrami böyle kutlanir’ diye geri dönüsler aldik. Bunu yasatan, katilan herkese buradan cani gönülden tesekkür ediyorum” dedi.

Programin hazirlanmasinda çok ciddi emegi olan Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’a tesekkür eden Vali Atik, konusmasini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yil Nutku’nda Türk milletine seslendigi, “Türklügün unutulmus büyük medenî vasfi ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki inkisafi ile âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir günes gibi dogacaktir” hitabi ile tamamladi.

Atatürk’ün temsili zeybek oyunu büyük begeni topladi

Konusmanin ardindan Denizli Büyüksehir Belediyesi Konservatuari müzisyenlerinin hazirladigi müzik dinletisi sunuldu. Nezihe-Derya Baltali Bilim ve Sanat Merkezi ögrencilerinin hazirladigi muhtesem dinleti ve gösterinin sonunda ise davetlilere büyük bir sürpriz yapildi. Denizli Büyüksehir Belediyesi Halk Oyunlari Toplulugu’nun gösterisinin ardindan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zeybek oyunu temsili olarak canlandirildi. Denizli Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu oyuncusu Burak Ecmel Nayir’in canlandirdigi zeybek oyunu davetlilerden büyük alkis aldi. Vali Atik, Baskan Zolan ve davetliler gecenin sonunda ellerindeki Türk Bayraklari ile 10. Yil Marsi’na hep birlikte eslik etti.
Kaynak: İHA