Bakan Kurum'dan 13 Saatlik Bas Döndüren Tempo

Dünya Habitat Günü etkinlikleri dolayisiyla sabah saatlerinde Balikesir’e gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Habitat Toplantisi sonrasinda zamanini Balikesir’e ayirdi. Balikesir protokolü ile sehri karis karis gezen Bakan Kurum, aksam da yeni yapilan Zagnos Pasa Meydani’ni inceledi.

Bakan Kurum'dan 13 Saatlik Bas Döndüren Tempo
Balikesir’de 13 saat geçiren Bakan Kurum, sabah saatlerinde geldigi Balikesir’de aksam gazetecilerin karsisina geçti. Hükümetin yatirimlarini anlatan ve Habitat Günü’nün önemine deginen Bakan Kurum, "Bu organizasyonun burada gerçeklestirilmesinde çok büyük emegi olan sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve saygideger esleri Emine Erdogan hanimefendiye Zagnos Pasa Camii’nin hemen yanindan sükranlarimizi iletiyoruz. Dünyanin 110 ülkesinden misafirlerimiz var. 3 gündür Balikesir’de insanlik için, insanligin gelecegi için hep birlikte tüm dünyaya mesajlar verdik. Toplantilar yaptik, bilim insanlarimizi dinledik. Yuvarlak masa toplantilari etrafinda gençlerimizin, akademisyenlerimizin, bilim insanlarimizin oldugu toplantilarda hiç kimseyi ve hiçbir yeri geride birakmamak anlayisiyla görüslerimizi, fikirlerimizi, önerilerimizi AK Partimizin, sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yapmis oldugu devrimleri anlattik. Bir gurur tablosuyla ülkemizin 20 yildir mazlum cografyada birligin, beraberligin, huzurun devam etmesi adina yapmis oldugu projeleri bir bir paylastik" dedi.

Balikesir’e gelen yabanci misafirlerin Türkiye’nin durusunu takdirle karsiladigini anlatan Kurum, "Insanligin ve ortak evimiz dünyanin gelecegini insallah hep birlikte kurtaracagiz. Iklim degisikligiyle mücadele edecegiz. Vatandaslarimiza esit mesafede duracagiz. Her bir vatandasimizi kucaklayacagiz ve onlarin gönlüne girmek suretiyle bütün hizmetlerimizi 81 ilimize, 780 bin metrekare vatan topragina götürmeye devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

Bakan Kurum, AK Parti hükümetlerinin son 20 yildaki yatirimlarina da deginerek, Balikesir’e de bu sürede 24 milyar liralik yatirim yapildigini vurguladi.
Kaynak: İHA