Van Büyüksehir Belediyesi 5 Ayda 75 Bin Kadini Gezdirdi

Van Büyüksehir Belediyesi, ‘50 Bin Kadinimizi Van’imizin Tarihi ve Dogal Güzellikleriyle Bulusturuyoruz’ projesi çerçevesinde 5 ayda 75 bin kadini kentin tarihi ve ören yerleriyle bulusturdu.

Van Büyüksehir Belediyesi 5 Ayda 75 Bin Kadini Gezdirdi
Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Ozan Balci’nin talimatlariyla Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi organizesinde haziran ayinda gerçeklestirilen ‘50 Bin Kadinimizi Van’imizin Tarihi ve Dogal Güzellikleriyle Bulusturuyoruz’ projesi rekor sayiyla sona erdi.

50 bin rakamiyla yola çikilan projede 5 ayda 75 bin kadin Akdamar Adasi, Çatak Kanisipi Selalesi, Ercis Balik Bendi, Muradiye Selalesi, Agri Dogubayazit Ishak Pasa Sarayi ve Siirt’in Baykan ilçesinde bulunan Veysel Karani Türbesine götürüldü.

Proje sayesinde birçok kadinin ilk kez bu tarihi mekânlari görme imkâni buldugunu belirten Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskani Selma Biçek, “50 bin kadini tarihi ve dogal güzelliklerle bulusturmayi planladigimiz projede 75 bin kadini gezilere götürdük. Projemize gösterilen ilgi ve alakadan oldukça memnunuz. Her bir programimiz bir bayram havasinda geçti. Kadinlar gittikleri yerlerde halaylar çekti piknikler yapti. Yeni yeni dostluklar kurdu. Bizler de bu programlari yaparken büyüksehir belediyesi olarak büyük keyif aldik. Ben programimiza katilarak bizleri onurlandiran tüm kadinlara çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA