Vali Mahmut Çuhadar'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Mesaji

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle yayimladigi mesajinda, “Asirlar boyunca bagimsiz yasamis aziz milletimizin yeniden dirilisinin simgesi olan Cumhuriyetimizin kurulusunun 99. yildönümünü hep birlikte kutlamanin cosku ve heyecanini yasiyoruz” dedi.

Vali Mahmut Çuhadar'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Mesaji
Vali Mahmut Çuhadar mesajinda, “Cumhuriyet, büyük Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde verdigi emsalsiz kahramanlik mücadelesinin, essiz vatan sevgisinin, vazgeçilmez bagimsizlik iradesinin ifadesi olan en güzel eseridir. San, seref ve destanlarla dolu tarihimizden aldigimiz azim, cesaret ve vakarla Cumhuriyetimizin 100’üncü yilina birlikte yürümenin engin gururunu yüreklerimizde hissediyoruz.

Irk, din, dil, inanç ve cinsiyet farki gözetmeksizin her vatandasimizin özgürlügü ve esitligi temeline dayanan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlügümüzü ve dayanismamizi saglayan, güçlü bir Türkiye ideali etrafinda birlestiren ortak ve vazgeçilmez degerimizdir.

Cumhuriyetimizin 99 yillik tarihi, milletimizin en zor sartlarda nasil yeniden ayaga kalkabilecegini gösteren, gelecegimiz için bize umut veren, attigimiz her adimda ders almamiz gereken bir dönemdir. Vatan, bayrak ve mukaddesati ugruna hiçbir fedakârliktan kaçinmayan ve her türlü zorluga gögüs geren aziz milletimizin kahraman evlatlari Malazgirt’ten Çanakkale’ye kadar tarihin her döneminde asil ve kararli durusuyla insanliga baris, huzur ve umut olmustur.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaslarinin degil, ayni zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm magdurlarin, mazlumlarin, soydas ve kardes topluluklarin da umut kaynagidir. Bugün hepimize düsen ortak görev, milli degerlere, Cumhuriyet’e sahip çikmak, bu ruh ve bilinci gelecek nesillere aktarmaktir.

Gönülleri kaynastiran büyük bir adalet ve baris medeniyetinin mirasçisi olan ülkemiz, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine dogru emin adimlarla ilerlerken ve gelisirken, bu ilerlemeye ve gelismeye yilmadan, yorulmadan, askla, sevkle, azimle, çalisarak, omuz verip katki saglayacagiz.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Istiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarini, kanlariyla canlariyla bu topraklari bize vatan kilan sehit ve gazilerimizi rahmet ve sükranla aniyor, Adiyamanli hemserilerimin ve bütün vatandaslarimizin Cumhuriyet Bayramini en içten duygularimla kutluyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA