Baskan Öztekin, Yeni Atanan Ögretmenlerle Bulustu

Milli Egitim Bakanligi’nin yurt çapindaki son atamalarinin ardindan Kagithane’de göreve baslayan ögretmenler için bir program düzenlendi.

Baskan Öztekin, Yeni Atanan Ögretmenlerle Bulustu
Kagithane Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birligi ile Nurtepe Sosyal Tesisi’nde gerçeklestirilen “Ögretmenim hos geldin” adli programa, Belediye Baskani Mevlüt Öztekin ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Ufuk Dilekçi de katildi.

Kagithane’ye yeni atanan 234 ögretmen programda birbiriyle tanisma firsati bulurken Kagithane hakkinda bilgiler aldi.

Programda konusan Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin Kâgithane’nin genç bir nüfusa sahip oldugunu belirterek, ’’Kagithane’miz bugün 500 bine yakin olan nüfusumuzun büyük bir bölümü çocuk ve gençlerden olusmaktadir. Son yapilan arastirmalara göre de Istanbul’da gençlerin en çok tercih ettigi ilçeyiz. Demografik yapimizin yogunlugunu gençlerin olusturdugu Kagithane’mizde bizler de yatirimlarimizi daha çok onlarin egitim ve sosyal hayatlarina yaptik. Seçim öncesi söz verdigimiz 53 adet projemizin bugün yüzde 90’ini gerçeklestirmis bulunuyoruz’’ dedi.

Yatirimlarin birçogu gençler için

Baskan Öztekin konusmasinin devaminda ilçede çocuk ve gençlerin egitim ve sosyal hayatina deger katacak projelerini su sekilde siraladi: ’’Çocuk ve gençlerimize özel olarak tasarladigimiz üç yeni millet kiraathanesini, Çocuk Kütüphanesini, Uygulamali Egitim Platosu ’nu, Uzay Evi’ni, Sosyal Medya Stüdyosu’nu, kresleri, Istihdam Hizmet Noktasi’ni, Sporcuhane, Gençhane, Bagimlilikla Mücadele Merkezi ve Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’ni hizmete açtik. Gençlerimiz için kisisel gelisim, üniversite hazirlik, yabanci dil kurslari düzenliyoruz. Yasam beceri atölyelerimizde çocuk ve gençlerimize robotik kodlamadan Kuran-i Kerim ögrenmeye; mutfakta yemek yapimindan resim, müzik ve dramaya; birçok alanda egitimler veriyoruz. Spor okullarimizda çocuk ve gençlerimize 22 farkli bransta sportif egitimler veriyoruz. Ilkokuldan liseye ihtiyaç sahibi toplam 25 bin 500 ögrencilere çanta, kirtasiye, kiyafet yardiminda bulunduk. Yani sira 3 bin 213 üniversite ögrencisine 950 TL’lik nakdi destek sagladik. Bu yil yüksekögretim kurumlari sinav ücretlerini karsiladik” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA