Yunanistan'daki 29 Ekim Resepsiyonu Tehdit Telefonlari Nedeniyle Ertelendi

Yunanistan’in Gümülcine kentinde 28 Ekim’de bir otelde yapilmasi planlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu, otel ve çalisanlarin tehdit telefonlari almasi nedeniyle 1 gün sonraya ertelendi.

Yunanistan'daki 29 Ekim Resepsiyonu Tehdit Telefonlari Nedeniyle Ertelendi
Yunanistan’in Gümülcine kentindeki bir otelde gerçeklestirilmesi beklenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu otel ve çalisanlarin tehdit edildigi gerekçesiyle ertelendi. Cumhuriyetin kurulusunun 99. yilinin coskuyla kutlanacagi resepsiyon hakkinda Türkiye’nin Gümülcine Baskonsoloslugu tarafindan açiklama yapildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonunun 28 Ekim’de bir otelde yapilmasi için gerekli davetiyelerin taraflara gönderildigini belirten Baskonsolosluk, "Otel yetkilileri, dün (26 Ekim) Baskonsoloslugumuza gelerek, otelin ve çalisanlarin tehdit telefonlari aldiklarini, dolayisiyla ’güvenlik’ sorunu yasanabilecegini aktarmislar; bilahare, ayni gün, ’teknik sebeplerden dolayi’ 28 Ekim tarihinde salonu tahsis edemeyeceklerini yazili olarak belirtmislerdir" ifadelerini kullandi.

Resepsiyonun yeni tarihi ve konumu belirlendi

Güvenlik gerekçeleri sebebiyle ertelenen resepsiyonun güncel bilgilerini de açiklayan Baskonsolosluk, "Bu çerçevede, Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonumuzun tarih, yer ve saatinin degistirilmesi geregi ortaya çikmistir" dedi.

Resepsiyonun yeni tarihi, 29 Ekim 2022 olarak ve saati de 13.00-15.00 olarak güncellendi. Ayrica resepsiyonun konumu da Baskonsolosluk bahçesi olarak güncellendi.
Kaynak: İHA