Ümraniye'de Kalp Krizi Geçiren Yolcuyu Hastaneye Otobüs Soförü Yetistirdi

Ümraniye’de otobüste bir kisinin kalp krizi geçirdigini fark eden yolcular durumu soföre bildirdi. Soför, güzergahini degistirerek kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetistirerek hayatini kurtardi. Otobüste yasananlar araç kamerasi tarafindan kaydedildi.

Ümraniye'de Kalp Krizi Geçiren Yolcuyu Hastaneye Otobüs Soförü Yetistirdi
Üsküdar, Yavuztürk Mahallesi’nde otobüse binen yasli adam bir süre sonra rahatsizlandi. Araçtakiler tarafindan durumu kontrol edilen yolcunun kalp krizi geçirdigi fark edildi. Bunun üzerine hemen soföre haber verildi.

Olayi fark eden otobüs sürücüsü Erbil Kavacik, aracini hastaneye sürdü. Kornaya basarak sürücülerden öncelik isteyen soför, kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetistirdi. Saglik ekipleri tarafindan müdahale edilen yolcu tedavi altina alindi.

“Hizli bir sekilde en yakin hastaneye yetisirdik”

Kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetistiren IETT soförü Erbil Kavacik, Yavuztürk peronlarindan kalktim, Yavuztürk sapagi duragina gelince otobüste koltukta oturan yasli amcamizin fenalastigini yolcular görünce haber verdi. Yolcular ambulans çagiralim dediler. Amcanin durumu kötüye gidince direk en yakin hastaneye sevkini saglayalim dedim. Otobüsün dörtlülerini yakarak hizli bir sekilde en yakin Hastaneye sürdüm. Hastanenin acil bölümünün alani çok dardi. Otobüsü o dar alandan yaklastirarak amcamizi sedyeye koyarak sevkini sagladik. Bu benim hastaneye yetistirdigim 4’üncü vakam artik tecrübeli olduk. Ambulans beklesek amcamizin durumu kötü olabilir. Amcamizin saglik durumunun iyi oldugunu ögrendim” diye konustu.

Kaynak: İHA