Trendyol Ve Fawaz Alhokair Group Is Birligi Anlasmasi Imzaladi

Türkiye’nin ve dünyanin önde gelen e-ticaret platformlarindan Trendyol ile Suudi Arabistanli perakende sirketi Fawaz Alhokair Group arasinda is birligi anlasmasi yapildi.

Trendyol Ve Fawaz Alhokair Group Is Birligi Anlasmasi Imzaladi


E-ticaret platformu Trendyol ile Suudi Arabistan’in önde gelen perakende sirketi Fawaz Alhokair Group arasinda is birligi anlasmasi yapildi. Sirketten yapilan açiklamaya göre, is birliginde imzalar, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati’nin liderlik ettigi ve Cumhurbaskanligi Yatirim Ofisi Baskani Burak Daglioglu’nun da aralarinda buldugu Türkiye delegasyonu ile Suudi Arabistan Maliye Bakani Mohammed bin Abdullah al-Jadaan ve Suudi Arabistan Yatirim Bakani Khalid al-Falih’in katildigi resmi törende atildi. Riyad’ta bu yil 6’ncisi düzenlenen ‘Gelecek Yatirim Girisimi Zirvesi’ kapsamindaki resmi törende Trendyol Grubu Baskani Çaglayan Çetin ve Fawaz Alhokair Genel Müdürü ve CEO’su Mohamad Mourad da hazir bulundu. Anlasma kapsaminda Trendyol, Türkiye’de üretilen ürünleri Suudi Arabistan pazarindaki müsterilerle bulusturacak. Ayrica fiziksel magaza da dahil olmak üzere, Suudi Arabistan’da büyümeye yönelik diger firsatlar için Fawaz Alhokair Group ile isbirligi kuracak.

“Iki ülke arasindaki yatirimlar önümüzdeki dönem katlanarak artacak”

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, anlasmaya iliskin söyle konustu: “Türkiye, güçlü ve esnek üretim altyapisi, nitelikli is gücü, rekabetçi Ar-Ge ve teknoloji ekosistemiyle küresel tedarik zincirinde çok önemli bir ülke. Ülke olarak sahip oldugumuz bu yetkinlikler, yakin cografya ile kurulacak karsilikli fayda eksenindeki isbirlikleri açisindan önemli bir potansiyel barindiriyor. “Gelecek Yatirim Girisimi Zirvesi” esnasinda Türkiye delegasyonu öncülügünde bu isbirliginin hayata geçmesini çok önemsiyoruz. Trendyol’un Fawaz Al Hokair Grup ile is birligine imza atmasini memnuniyetle karsiliyoruz. Ayrica bu kapsamda, Türkiye’de üretilen ürünlerin Suudi Arabistan pazarinda tüketicilerle bulusmasini da ayrica önemli buluyoruz. E-ticaret alaninda Türkiye ve Suudi Arabistan arasindaki isbirliklerine güzel bir örnek olan bu baslangicin devaminin da gelecegine inaniyoruz. Suudi Arabistan ile ülkemiz arasindaki yatirimlarin önümüzdeki dönemde katlanarak artacaktir.”

Cumhurbaskanligi Yatirim Ofisi Baskani Burak Daglioglu ise, “Türkiye’deki teknoloji girisimlerinin küresel ölçekte rekabetçi ürün ve hizmetler gelistirmeye devam ediyor. Türk teknoloji girisimlerine güvenen uluslararasi yatirimcilar da bu sirketlerin dünyaya açilmasina önemli katkilar sagliyor. “Gelecek Yatirim Girisimi Zirvesi” (FII) zirvesi vesilesi ile Hazine ve Maliye Bakanimiz Nureddin Nebati liderliginde bulundugumuz Riyad’da, Trendyol ile Fawaz Al Hokair Grup arasindaki isbirligi adimini tebrik ediyorum. Cumhurbaskanimiz ve Veliaht Prensin ortaya koydugu vizyon çerçevesinde Suudi Arabistan Yatirim Bakanligi ve Cumhurbaskanligi Yatirim Ofisi olarak iki ülke arasindaki karsilikli yatirimlarin artirilmasi için çalismaya devam edecegiz” açiklamasini yapti.

Trendyol Grubu Baskani Çaglayan Çetin ise açiklamasinda sunlari kaydetti: “Trendyol ile Fawaz Alhokair Group arasindaki is birliginin gerçeklesme sürecindeki desteklerinden dolayi Hazine ve Maliye Bakanimiz Nureddin Nebati basta olmak üzere Suudi Arabistan Maliye Bakani Mohammed bin Abdullah al-Jadaan ve Suudi Arabistan Yatirim Bakani Khalid al-Falih’e tesekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün Türkiye ile Suudi Arabistan arasindaki ikili e-ticaret hacmini artirmada stratejik öneme sahip bir ortakligin ilk adimini atiyoruz. Suudi Arabistan’a, ilk etapta, Fawaz Alhokair Group isbirliginde, Türkiye çapinda 600 fabrikada üretilen yerli ürünlerimizin e-ihracatini yapacagiz. Fawaz Alhokair Group’in operasyonel yetenekleri ve pazar bilgisi ile Trendyol’un gelismis teknolojik altyapisinin, lojistik ve üretim anlamindaki yetkinliklerinin olusturacagi sinerji, Türk üretici ve saticilarina Suudi Arabistan pazarina erisim olanagi sunacak. Bu anlamda is birliginin basarisina yürekten inaniyoruz."

Fawaz Alhokair Group’un Grup Genel Müdürü ve CEO’su Mohamad Mourad ise sunlari söyledi: “Sayin Bakanlara bugün verdikleri destek için tesekkür ederim. Trendyol, e-ticaretteki yenilikçi uygulamalarinda sürekli olarak çitayi yükseltiyor. Çok kanalli perakendecilikteki kapsamli uzmanligimizin markanin Suudi Arabistan’da ve onun da ötesinde büyümesini destekleyecegini umuyoruz. Fawaz Alhokair Group, Trendyol’un Suudi Arabistan’daki fiziksel ve dijital ayak izini büyütmede çok önemli roller oynayacak."
Kaynak: İHA