Nurgül Altintas'i Beylik Silahiyla Kursun Yagmuruna Tutan Bekçiye Müebbet Hapis Cezasi

Kagithane’de tartistigi Nurgül Altintas’i beylik silahiyla vurarak öldürdügü iddiasiyla yargilanan bekçi Eyüp Dogan’i mahkeme müebbet hapis cezasina çarptirdi. Karar sonrasi maktulün annesi aglayarak göz yaslarina boguldu.

Nurgül Altintas'i Beylik Silahiyla Kursun Yagmuruna Tutan Bekçiye Müebbet Hapis Cezasi
Kagithane’de bir çocuk annesi Nurgül Altintas’i (35) parkta tartistiklari sirada yaninda bulundurdugu beylik silahiyla vurarak öldürdügü iddiasiyla yargilanan sanik bekçi Eyüp Dogan’in davasi karara baglandi. Istanbul 4.Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada, tutuklu sanik Eyüp Dogan ve taraflarin avukatlari hazir bulundu. Durusmaya maktul Nurgül Altintas’in ailesi de katildi.



"Bu insani durduk yere hiçbir sey yokken öldürmüs bulunmadim’’

Durusmada esasa iliskin savunma yapan sanik Eyüp Dogan, "Kendimi izah edemedigimi düsünüyorum. Ben bu insani durduk yere hiçbir sey yokken öldürmüs bulunmadim. Benim gece bekçiligi yapmami küçümseyerek benimle dalga geçti. Ben bu olay yasandigi için üzgünüm ve pismanim. Olay bir cinnet aninda gerçeklesti, öldürme kastiyla bir hareket etmedim’’ seklinde konustu.



"Keske asik oldugum meslegime devam edebilseydim’’

Durusmanin bitecegi belirtilerek saniga son sözü soruldu. Sanik Eyüp Dogan son sözünde, "Sözün bittigi yerdeyiz. Keske Nurgül yasasaydi, ben de keske asik oldugum meslegime devam edebilseydim’’ ifadelerini kullandi.

Müebbet hapis cezasina çarptirildi

Alinan savunmalarin ardindan kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik Eyüp Dogan’i müebbet hapis cezasina çarptirdi. Verilen cezada herhangi bir indirim uygulamayan heyet, sanigin tutukluluk halinin de devamina karar verdi. Kararin okunmasinin ardindan maktul Nurgül Altintas’in annesi Emine Akbas feryat etti ve aglayarak adliyeden ayrildi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, süpheli Eyüp Dogan’in maktul Nurgül Altintas ile sevgili oldugu, 25 Eylül 2021 tarihinde maktul ile mesajlasarak Mecidiyeköy civarinda bulustuklari aktarildi.

Hazirlanan iddianamede, süphelinin kiraladigi bir otomobil ile maktulü, bulustuklari noktadan alarak Kagithane’de bir parka gittikleri, maktul ile bir süre tartistiktan sonra yaninda bulundurdugu silahla Nurgül Altintas’a ates ederek yaraladigi ve hastaneye kaldirilan Altintas’in hayatini kaybettigi kaydedildi.

Iddianamede, süpheli Eyüp Dogan’in, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA