Keçiören Belediyesinden Ev Hanimlarina 'Üreten Kadinlar Pazari'

Keçiören Belediyesi tarafindan ev hanimlarina kurulan “Üreten Kadinlar Pazari’nda ilçe sakini kadinlarin ürünleri satisa çikiyor

Keçiören Belediyesinden Ev Hanimlarina 'Üreten Kadinlar Pazari'
Keçiören Belediyesi tarafindan Etlik Osmanli Semt Pazari’nda çarsamba ve cumartesi günleri ücretsiz stant tahsisi yapilarak kurulan ‘Üreten Kadinlar Pazari’nda Ilçe sakini kadinlarin ürünleri satisa çikiyor. El isi ürünlerini, süs esyalarini ve ev yemeklerini satisa çikarip elde edilen gelirler sayesinde kadinlar, aile ekonomilerine katki sagliyor. Kadin istihdaminin artirilmasi amaciyla kurulan pazarda üreten kadinlarin sayisinin arttirilasi hedefleniyor.

Kadinlarin üretimle ve katma deger olusturacak faaliyetlerle iç içe olmasini önemsediklerini ve desteklediklerini söyleyen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Üreten Kadinlar Pazari Türkiye’ye örnek oldu. Keçiören Belediyesi olarak kadin istihdamini önemsiyoruz. Bu nedenle kadinlarimiz için ücretsiz satis alani tahsis ediyoruz. Her çarsamba ve cumartesi kurdugumuz pazarimizda el emegi göz nuru ürünlerini kazanca dönüstüren kadinlarimiz ev ekonomilerine katki sagliyorlar. Üretip, ürününü kazanca çevirmek isteyen tüm kadinlarimiza kapimiz sonuna kadar açik” dedi.

Kaynak: İHA