Kadin Kooperatifleri El Sanatlari Satis Noktasi Çay Çarsisi'nda Açildi

Kadinlarin ürettigi ürünlerin satisini yapabilmesi için ‘Kadin Kooperatifleri El Sanatlari Satis Noktasi’ Rize Çay Çarsisi’nda hizmete açildi.

Kadin Kooperatifleri El Sanatlari Satis Noktasi Çay Çarsisi'nda Açildi


Rize Belediyesi, kadin kooperatiflerinin atölyelerinde el emegiyle ürettigi ürünlerin ve hediyelik esyalarin satisini gerçeklestirmeleri adina Çay Çarsisi’nda ‘Kadin Kooperatifleri El Sanatlari Satis Noktasi’ni hizmete açti. Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Baskani Rahmi Metin’in katildigi açilista kadin kooperatiflerinin tanitim yapma amaçli kurduklari stantlari ziyaret etti.

"Bizim çok önemli bir merkezimiz olacak"

Açilan Kadin Kooperatifleri El Sanatlari Satis Noktasi’nin Rize’yi tanitma anlaminda önemli bir yer oldugunu söyleyen Rize Valisi Kemal Çeber, “Yapilan proje ilk olgunlastiginda mutlu olmaya baslamistim. Açilinca daha da mutlu oldum. Bizim çok önemli bir merkezimiz olacak. Çay Çarsi’mizda El Sanatlari Satis Noktasi ile daha da anlamli olacak. Burasi Rize’yi tanitma anlaminda çok önemli bir yer oldu. Kadinlarimiz ürettiklerini ve üretip göstermek istediklerini burada sergileyebilecekler. Burada temel amaç kar ya da para kazanmak olmasa bile ona da hitap edecek. Son zamanlarda kadin yönetici sayisi, kadin kooperatif sayisi, kadin girisimci sayisi artti” ifadelerini kullandi.

"Bu bir baslangiç"

Açilan satis noktasinda kadinlarin el emegi ürünleri hem tanitacaklarini hem de satacaklarini belirten Belediye Baskani Rahmi Metin, ”Ben Il Genel Meclis Baskanligi döneminden itibaren hep açilislara katildik. Kadinlarimizin bu güzel el emeklerini gördük. Hep ben sorardim, bize bunlari sergiledikten sonra ne yapiyorsunuz. Alip eve götürüyoruz çeyiz olarak sakliyoruz, esnaf tanidik varsa onlarin dükkanina koyuyoruz, es dost akraba ya veriyoruz, diyorlardi. Daha sonra Belediye Baskanligi süreci baslayinca söz vermistim Belediye’nin kendi sosyal tesisleri içerisinde açacagiz. Açtigimiz yerlerde de bayanlarimizin ürettigi nesneleri koyacagiz ve satacagiz. Bu anlamda da önümüze bir firsat geldi. Çay çarsisinda bir yer alarak sözümüzü yaptik. Bu bir baslangiç. Hep kendilerine söz verdigimiz bir alani onlara kazandiracagiz. Hem orasi kooperatiflerin bulusma alani olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA