Elazig'da 'Meme Kanseri Farkindalik' Yürüyüsü

Elazig’da ‘Meme Kanseri Farkindalik Ayi’ dolayisiyla yürüyüs gerçeklestirildi.

Elazig'da 'Meme Kanseri Farkindalik' Yürüyüsü
Elazig Il Saglik Müdürlügü ve Firat Üniversitesi isbirligi ile ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkindalik Ayi’ çerçevesinde etkinlik düzenledi.

Meme kanserinde erken teshisin önemine dikkat çekmek amaciyla gerçeklesen etkinlikte pembe maskeler, fularlar ve balonlar tasiyan vatandaslar, Ögretmenevi önünden Kültür Park’a kadar yürüdü.

Hem etkinlik hem de çalismalari hakkinda bilgi veren Elazig Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Abdulkadir Kantarcioglu, "Bizim amacimiz, 1-31 Ekim Meme Kanseri ayi ile birlikte özelde meme, genelde diger kanserlere dikkat çekmekti. 6 bine yakin kisiyi meme kanserini taradik. Ayrica, 4 bin 500 tarama aracindan taradik. Onun disinda yaklasik 3 bin kisiyi de kolorektal kanser için büyük abdestten kan tahlillerini taradik. Yine 6 bin civari kisiyi de rahim agzindan sürüntü alarak meme kanseri açisindan tarama yaptik. Geçen yil pandemi olmasina ragmen Elazig olarak Türkiye’de kanser taramalarinda ilk siradaydik. Bu taramalarin tamami ücretsiz yapiliyor” dedi.

Kaynak: İHA