Dünya Ümit Genç U21 Karate Sampiyonasi'nin Açilis Seremonisi Yapildi

Konya’da baslayan Dünya Ümit Genç U21 Karate Sampiyonasi devam ederken, sampiyonanin seremonisi sporcu ve yetkililerin katilimiyla yapildi.

Dünya Ümit Genç U21 Karate Sampiyonasi'nin Açilis Seremonisi Yapildi
Konya’da dün baslayan Dünya Ümit Genç U21 Karate Sampiyonasi sürüyor. Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde devam eden sampiyonaya 105 ülkeden bin 859 sporcu katilim sagliyor. Bu çerçevede sampiyonanin seremonisi bugün Konya Valisi Vahdettin Özkan, Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Dünya Karate Federasyonu Baskani Antonio Espinos, Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdurrahman Sahin, Türkiye Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz, Karate Il Temsilcisi Mustafa Baltacioglu, il protokolü, federasyon yetkilileri antrenörler ve sporcularin katilimiyla yapildi. Sporcularin tören yürüyüsü ile baslayan seremoni Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti.

Açilis seremonisinde konusma yapan Konya Valisi Vahdettin Özkan, sampiyonanin Konya’nin ev sahipliginde düzenleniyor olmasindan dolayi memnuniyet duydugunu ifade ederek, “Dünya Karate Federasyonu Baskani Antonio Espinos’a, Türkiye Karate Federasyon Baskani Aslan Abid Uguz’a, Gençlik ve Spor Bakanligimizin temsilcilerine, Büyüksehir Belediye Baskanligina, sporcularimiza ve organizasyonda emegi gecen herkese çok tesekkür ediyoruz. Tarihiyle, kültürüyle, ekonomisiyle ve ana sporuyla kadim bir sehir olan Konya’mizda güzel vakit geçirmeniz temennisiyle tüm sporcularimiza basarilar diliyorum’’ dedi.

Daha önceki yillarda bu tarzda bir organizasyona katilmanin bile hayal oldugunu söyleyen Türkiye Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz, “7-8 ülkenin katildigi Balkan Sampiyonalarindan gümüs, bronz madalya aldigimiz ve ülkece sevinç duydugumuz dönemleri hatirliyorum. Simdi ise 100’den fazla ülkenin, 2 bine yakin sporcunun katildigi böyle büyük muhtesem bir organizasyona ev sahipligi yapmanin mutlulugunu yasiyoruz” seklinde konustu.

Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan da, karatnin dünya sporu için ve Türkiye için çok önemli bir brans oldugunu belirterek, “Karate Türkiye’nin önde gelen branslarindan birisidir. Bunu Tokyo Olimpiyalari’nda 4 madalya ile tamamiyla açiga çikartmis bulunuyoruz. Bu organizasyonun Türkiye’de, Konya’da yapilmasindan dolayi Dünya Karate Federasyonu Baskanimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Dünya Karate Federasyonu Baskani Antonio Espinos ise Konya’da bulunmaktan dolayi çok mutlu oldugunu ifade ederek, organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür etti ve turnuvaya katilan sporculara basarilar diledi.
Kaynak: İHA