Çocuklarda Bilinçsiz Sosyal Medya Kullanimi Depresyona Neden Oluyor

Sosyal medyanin çocuklar üzerindeki etkisi giderek artarken, Sosyal Medya Uzmani Alaattin Çagil, bu konuda ailelere önemli görevler düstügünü söyledi. Çagil, bilinçsiz sosyal medyanin depresyona bile neden olabilecegini ifade ederek, "Aileler, çocuklariyla sosyal medya kullanimi ile ilgili konusarak, onlarin platformlari bilinçli bir sekilde kullanmalarini saglamalari çok önemli" dedi.

Çocuklarda Bilinçsiz Sosyal Medya Kullanimi Depresyona Neden Oluyor
Sosyal medyanin çocuklar üzerindeki etkisi giderek büyürken, Sosyal Medya Uzmani Alaattin Çagil’dan bu konuda önemli bir uyari geldi. Çagil, ailelere büyük is düstügünü ifade ederek, çocuklarda sosyal medyanin bilinçli bir sekilde kullanilmasinin önemine vurgu yapti.

"Asil mesele çocuklarin sosyal medyanin kötü etkilerinden korunabilmesi"

Bazi önerilerde bulunan Alaattin Çagil, "Çocuklar sosyal medya ile çok daha erken yaslarda tanismaya basladi.

Bu durum, giderek kötü niyetli kisilerin yogunluk kazandigi sosyal medyanin çocuklarin ruh hallerine olumsuz etkide bulunmasina neden oluyor. Buradaki asil mesele çocuklarin sosyal medyanin kötü etkilerinden korunabilmesi. Bu noktada anne ve babalara çok is düsüyor. Çocuklariyla sosyal medya kullanimi ile konusarak, onlarin sosyal medya platformlarini bilinçli bir sekilde kullanmalarini saglamalari çok önemli. Çocuklar ve gençler, artik öncekinden daha fazla sosyal medya platformlarinda zaman geçiriyor. Çocuklar hangi sitelere giris yapiyor, internette ne kadar zaman harciyor bunlarin hepsi bir hayli önemli oldugundan çocuklarin bu süreçte yalniz birakilmamalari gerekiyor. Yine burada da anne ve baba, çocuklariyla konusarak sosyal medya platformlarinda nelere dikkat etmeleri gerektigi hakkinda çocuklarina bilgi vermeli" dedi.



"Sanal bir dünyada fazla vakit geçiren çocuk kendini o dünyaya kaptirmaya basliyor"

Çocuklarin sosyal medya platformlarinda gün içinde fazla vakit geçirmesinin stres ve kaygi sorunlarini beraberinde getirdigini belirten Çagil, son olarak söyle devam etti:

"Sosyal medya platformlari çocuklara çok cazip geliyor; çünkü bambaska bir ortam. Bu tür platformlarda artik çok daha fazla kötü niyetli insanlarin oldugunu görüyoruz. Sanal bir dünyada çok fazla vakit geçiren bir çocuk, kendini o dünyaya kaptirmaya basliyor; ayrica bilinçsiz sosyal medya kullanimi depresyon, stres ve kaygi gibi önemli sorunlara yol açabilir."
Kaynak: İHA