Iran Cumhurbaskani Reisi Açiklamasi 'Sah Çerag'a Yönelik Saldiri Kesinlikle Cevapsiz Kalmayacak'

Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, Siraz’da bulunan Sah Çerag Türbesi’ne düzenlenen saldiri hakkinda, “Sah Çerag türbesine yönelik gerçeklesen saldiri kesinlikle cevapsiz kalmayacak” ifadelerini kullandi. Terör örgütü DEAS ise, sosyal medya üzerinden yayinladigi yazili açiklama ile saldiriyi üstlendigini duyurdu.



Iran’in Siraz kentindeki Sah Çerag Türbesi’ne düzenlenen silahli saldirinin ardindan Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi yazili açiklama yapti. Reisi, “Sah Çerag Türbesi’nde bir grup insanin sehit olmasi ve yaralanmasindan dolayi bu kisilerin ailelerine ve tüm Iran halkina taziyelerimi sunuyorum” ifadelerini kullanarak, “Iran Islam Devrimi düsmanlarinin isledigi suçlar listesine bir suç daha eklendi ve Sah Çerag Türbesi’ne yönelik gerçeklesen bu saldiri kesinlikle cevapsiz kalmayacak” dedi.

Reisi, “Tecrübeler, Iran’in düsmanlarinin, ulusun birlesik saflarinda bir bölünme olusturmayi basaramadiklari için siddet ve terör yoluyla intikam aldiklarini gösteriyor. Bu kötülük kesinlikle cevapsiz kalmayacak ve güvenlik ve kolluk kuvvetleri saldiriyi tasarlayan ve parmagi olan herkese bir ders verecek” ifadelerini kullandi.

Terör örgütü DEAS ise, sosyal medya üzerinden yayinladigi yazili açiklama ile saldiriyi üstlendigini duyurdu.

Sah Çerag türbesine 3 terörist tarafindan düzenlenen silahli saldirida 2’si çocuk 15 kisi hayatini kaybetmis, 40 kisi de yaralanmisti.
Kaynak: İHA