Basarili Ögrenciler Arkadaslarina Basarinin Sirrini Anlatti

Bursa’nin Yenisehir ilçesinden Fen lisesini kazanan ögrenciler mezun olduklari okula gelerek ögrenciler ile bulustu. Fen lisesi ögrencileri ortaokulda okuyan ögrencilere basarinin sirrini anlattilar.

Basarili Ögrenciler Arkadaslarina Basarinin Sirrini Anlatti
Yenisehir Toplu Konut Ortaokulu’ndan mezun olarak Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi’ni kazanan 8 ögrenci mezun olduklari okulu ziyaret ederek ögrenciler ile bir araya geldi. Yenisehir Toplu Konut Ortaokulu ziyaretine, Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Müdürü Fadil Agdag, Müdür Yardimcisi Zeynep Büyükyazici, Rehber ögretmen Fatma Uz ile Fen lisesinde okuyan 8 ögrenci katildi.

Ortaokulun toplanti salonunda ögrenciler ile bir araya gelen Fen lisesini kazanan Yenisehirli gençler yaptiklari konusmada, “Fen Lisesi gibi bir okulu kazanmak isteyen her ögrenci sinava hazirlik yilinda zamaninin büyük bir çogunlugunu ders çalismaya ve konulari anlayincaya dek soru çözmeye ayiracaginin bilinciyle hareket etmelidir. Çalisma esnasinda kendisini olumsuz etkileyecek olan uyaricilardan (telefonda oyun oynamak, bilgisayarla çok ilgilenmek, televizyonla çok ilgilenmek gibi) uzak durmalidir. LGS hazirlik süreci uzun bir yolculuktur. Bu nedenle araliksiz çalismak yerine kisa molalar vererek çalismak en dogrusudur. Ayni zamanda zorlu olan bu süreçte düzenli ve saglikli beslenmek, uyku düzenini oturtmak ve enerjik olmak gerekir” diye konustular.

Program sonunda idareci ve ögretmenler Yenisehir Ilçe Milli Egitim Müdürü Musa Ayaz ve Belediye Baskani Davut Aydin’i ziyaret ederek, egitime verdikleri desteklerinden dolayi tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA