Nazilli'de Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Aydin’in Nazilli ilçesinde "Yüzme bilmeyen kalmasin" slogani ile çocuklarin egitim alacagi yüzme kurslari basladi. Proje ile Nazilli’de yüzme bilmeyen çocugun kalmamasi hedefleniyor.

Nazilli'de Yüzme Bilmeyen Kalmayacak
Ilçedeki binlerce ögrencinin yüzme ögrenecegi Nazilli Kapali Yüzme Havuzu’nda düzenlenen kurslari yerinde inceleyen Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy basta olmak üzere Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek, Gençlik Spor Müdürü Güven Eker ve Ilçe Jandarma Komutani Yüzb. Caner Özkul, tesis yöneticilerinden bilgi aldi. Gençlik Spor Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol geregi Gençlik Spor Bakani Dr. Mehmet Kasapoglu talimatlariyla yürütülen "7’den 70’ herkese yüzme ögretecegiz" sözü geregi Nazilli’de yürütülen çalismalar çerçevesinde çok sayida ögrencinin kurslara katilacagi belirtildi. Kapali yüzme havuzunun açilmasiyla spor konusunda çesitliligin arttigi, yakin zamanda Nazilli’de yüzme konusunda önemli bir yol kat edecek ve yüzme sporculari Nazilli’den çikacagi belirtildi.

Yürütülen çalismalar sonucunda yüzme bransinda yetenekli ögrencilerin tespiti yapilarak lisanslarin alinarak lisanli sporcu sayisini arttirmak ve yapilacak olan yarismalarda Nazilli’yi ve Aydin’i yüzme bransinda en iyi sekilde temsil etmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA