Inönü Üniversitesinde Seçmeli Derslere Bagimlilikla Mücadele Eklendi

Malatya Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi ve Bagimlilikla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. Ilknur Ucuz, seçmeli ders havuzuna “Bagimlilik ve Bagimlilikla Mücadele” dersi eklendigini ifade etti.

Inönü Üniversitesinde Seçmeli Derslere Bagimlilikla Mücadele Eklendi
Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi ve Bagimlilikla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. Ilknur Ucuz, Inönü Üniversitesi Bagimlilikla Mücadele Koordinatörlügü’nü ve faaliyetlerini Iletisim Fakültesi ögrencilerine anlatti. Ucuz, bagimlilikla mücadelenin çok basit bir süreç olmadigini vurgulayarak “Bagimlilikla mücadele bir hekimin sorunu degil ya da bir psikologun, bir saglik çalisaninin sorunu degil. Bagimlilikla mücadele tüm toplumun sorunu. Bu yüzden hepimizin duyarli olmasi gerekiyor ve çevremizde bagimli bireyler varsa tedavi için en kisa sürede en uygun yerlere yönlendirmeliyiz. “Bagimlilikla mücadelede hepimiz duyarli olmaliyiz” dedi.

Bagimlilikla Mücadele Koordinatörlügü’nün üniversite ögrencilerini hedef aldigini ve temel amaçlarinin farkindalik olusturmak oldugunu dile getiren Ucuz, “2022 yilinda Bagimlilikla Mücadele Koordinatörlügü’nün kurulum asamasi gerçeklesti. Sonrasinda uzmanlik komisyonlarimiz belirlendi. Her uzmanlik komisyonumuzda sorumlu ögretim üyelerimiz var. Ögretim üyelerimizin yani sira ögrencilerle iletisimi daha da arttirmak için mutlaka bir ögrencimiz her komisyonda görevli. Hatta bu sene bagimlilikla mücadele için ögrenci toplulugu kurma hedefimiz var. Bizim koordinatörlük olarak temel hedefimiz bagimliliga baslamadan önce ögrencilerimizde farkindalik olusturarak onlari maddeden ya da bagimliliktan korumak, bagimliliga geçis sürecine engel olmak, bu konuda onlari bilgilendirmek, bu konuda faaliyetlerde bulunmaktir” seklinde konustu.

Geçtigimiz egitim ögretim yilinda Bagimlilikla Mücadele Koordinatörlügü’nün daha çok egitim faaliyetleri düzenledigini belirten Ucuz, 2022-2023 egitim ve ögretim yili için koordinatörlügün daha çok faaliyet gerçeklestirecegini söyledi.



Ucuz “Bagimlilikla Mücadele Koordinatörlügü çatisi altinda yer alan alti komisyonlarimiz kendi faaliyet planlarini çikariyor. Her komisyonun kendi etkinlikleri, faaliyetleri olacagi gibi koordinatörlügün de faaliyetleri var. Yil içerisinde mutlaka egitim panelleri olacak, doga yürüyüsü ve bisiklet turu gibi farkli farkli etkinliklerle ögrencilerimizin dikkatini çekmek hedefimiz” dedi.

Ucuz, Bagimlilikla Mücadele Koordinatörlügü’nün ögrencileri bilgilendirmek amaciyla Inönü Üniversitesi seçmeli ders havuzuna “Bagimlilik ve Bagimlilikla Mücadele” dersini eklediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA