Cumhuriyet Akademisi'nin Temeli Kiliçdaroglu'nun Katilimiyla Atilacak

Yenimahalle Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100’üncü yasini anmak amaciyla projelendirdigi 100. Yil Cumhuriyet Akademisi’nin temeli, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun katilacagi törenle atilacak.

Cumhuriyet Akademisi'nin Temeli Kiliçdaroglu'nun Katilimiyla Atilacak
Yenimahalle Belediyesi, gençlerin ve çocuklarin çagin gereklerine uygun olarak egitim almalarini saglamak amaciyla ilçe tarihinin en büyük yatiriminin temelini atiyor. Çesitli etkinliklerin yapilacagi temel atma töreninde Türk Halk Müzigi’nin sevilen isimlerinden Sevcan Orhan konser verecek. Sevcan Orhan’in yani sira Yenimahalle kreslerinde egitim gören çocuklar hünerlerini sergileyecek. Yaklasik 10 bin metrekarelik insaat alanina sahip olan tesis Yenimahalleli gençlerin kültürel, sosyal, saglik, bilisim ve spor gibi alanlarda çagdas egitim sistemine uygun olarak egitim almasi için hizmet verecek. Tesiste 750 kisilik konferans salonu, gençlik ve çocuk kütüphanesi, spor, proje gelistirme, kariyer, sanal gerçeklik, endüstriyel tasarim, sanat-tasarim, dijital tarim, enerji ve çevre, dron pilotlugu gibi kisisel gelisim akademileri bulunacak.

“Gençler, dijital egitimler alarak çagdas egitimden yararlanacak”

Cumhuriyet Akademisi’nin tam bir egitim kampüsü olarak hizmet verecegini vurgulayan Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “2 yil içinde hizmete açacagimiz bu akademide gençlerimiz dünya gençleriyle esit sartlarda yarismak için bilimsel egitim alacaklar. Yenimahalle’nin gençleri, normal derslerin yaninda dijital egitimler de alarak çagdas egitim firsatlarindan yararlanmis olacak. Gelecegimize isik tutacak akademinin temel atma törenine tün vatandaslarimizi davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA