Cumhurbaskani Erdogan, Silvan'da Turgut Özal'in Ziyaret Ettigi Aile Ile Bir Araya Geldi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Bugün Diyarbakir’i görünce gerçekten çok çok mutlu oldum. Emniyet bize 70-75 bin gibi bir rakam verdi, böyle bir katilim var. Sezai Karakoç Salonu’nda da 15 bin kisi gençler orayi lebalep doldurmustu” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Silvan'da Turgut Özal'in Ziyaret Ettigi Aile Ile Bir Araya Geldi


Diyarbakir’da temaslarini sürdüren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, beraberindeki bakanlarla birlikte helikopter ile Silvan ilçesine geçti. Cumhurbaskani Erdogan, Silvan’da “Beyaz Melesli Kadinlarla” bir araya geldi. Erdogan’i Adalet ve Kalkinma Partisi MKYK Üyesi ve Diyarbakir Il Baskan Yardimcisi Suna Kepolu Ataman ile vatandaslar karsiladi. Bölgenin ’Hanim Agasi’ olarak isimlendirilen Suna Kepolu Ataman, ’Besigi Sallayan, Dünyayi Sallar’ slogani ile Diyarbakir’in ilçeleri ve köylerinde ’Beyaz Melesli (Tülbentli) Kadinlariz Biz de Variz’ projesini hayata geçirmisti. Burada davetlilere hitap eden Cumhurbaskani Erdogan, “Silvan’in güzel insanlari, sizleri bu anlamli bulusmada en kalbi duygularimla selamliyorum diyerek” sözlerine basladi.

"Bir sözümüz vardi, bugün bu sözü yerine getirmenin de bahtiyarligi içerisindeyiz" diyen Erdogan, “Bakan arkadaslarim, milletvekili arkadaslarim, teskilatimizin genis çerçeveli olarak ana kademe, kadin, gençlik kollari bugün Silvan’da sizlerle beraber olduk. Ikramindan dolayi da çok çok tesekkür ediyoruz. Bu aile, zaten ikram sever bir aile. Deden, babadan gelen bir aile.” dedi.



"Suna Hanim, geçmiste Turgut Bey (Özal) buraya gelmis, deyince dedim; Suna Hanim, Turgut Bey buraya gelmis ise bizimde buraya gelmemiz gerekecektir." dedigini aktaran Cumhurbaskani Erdogan, “Bizde bunu gerçeklestirdigimiz için Allah’a hamd ediyorum ve muhabbet sofrasinda da hep beraber bir arada olduk. Burada herkes ikramini aliyor” diye konustu.



“Inaniyorum ki, 2023 Haziran’da Diyarbakir’da bir baska olacak”

Cumhurbaskani Erdogan, söyle devam etti: “Bugün Diyarbakir’i görünce gerçekten çok çok mutlu oldum. Emniyet bize 70-75 bin gibi bir rakam verdi; böyle bir katilim var. Sezai Karakoç Salonu’nda da 15 bin kisi gençler orayi lebalep doldurmustu. Gençlerle güzel bir sohbetimiz oldu. Inaniyorum ki, 2023 Haziran’da Diyarbakir’da bir baska olacak. Diyarbakir’in bir baska olmasi için Silvan’inda bir baska olmasi lazim. Bu kardesiniz durmuyor, kardeslerimiz durmuyor, hep beraber tüm Türkiye’yi dolasiyoruz. Cumhur Ittifaki olarak dolasiyoruz. 2023’te sandiklari patlatmak suretiyle gerekenlere gereken dersi verecegiz. Programlarimiz yurtiçi, yurtdisi devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaskani Erdogan, helikopter ile Silvan’dan ayrilarak Batman Havalimani’ndan Istanbul’a hareket etti.
Kaynak: İHA