Cumhurbaskani Erdogan, ILC Heyetini Kabul Etti

Memur-Sen’in ev sahipliginde 25 milyon emekçiyi temsil etmek adina Avrasya bölgesinden 25 ülkeden 33 konfederasyonun imzasiyla kurulan Uluslararasi Emek Örgütü heyeti, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan kabul edildi. Kabul töreninde emek camiasinin uluslararasi alanda temsilinin önemine vurgu yapildi.

Cumhurbaskani Erdogan, ILC Heyetini Kabul Etti
Emek ve hak mücadelesini ulusal ve uluslararasi alanda gerçeklestirdigi çalismalarla sürdüren Memur-Sen’in çagrisiyla Istanbul’da bir araya gelerek kurulan International Labour Confederation (ILC) heyeti, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan kabul edildi. Kabulde konusan Cumhurbaskani Erdogan, “Dünya besten büyüktür” sloganina vurgu yaparak, Birlesmis Milletler’in mevcut yapisindaki aksamanin Ukrayna savasi ile bir kez daha görüldügüne dikkat çekti. Türkiye’nin geçmisten günümüze kadar mazlum ve emekçilerin haklari için verdigi mücadeleyi tüm dünyanin gördügünü ifade eden Erdogan, bu baglamda Memur-Sen’in ev sahipliginde kurulan emek örgütünün de ortaya koydugu düsünce yapisini önemsediklerini ve destek verdiklerini söyledi.



Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin ise Uluslararasi Emek Örgütü’nün iyi çalisilmis, iyi analiz edilmis bir örgüt olduguna dikkat çekerek, bu örgütlenme modelinin dünya sisteminin yasadigi krize çözüm olabilecek bir örgütlenme modeli olduguna ve bu modeli desteklediklerine vurgu yapti.

“Gururlu ve heyecanliyiz”

Kabulde konusan Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, kurulan konfederasyon ile Avrasya bölgesinde 25 milyon emekçinin temsilinin güçlenecegini dile getirerek, Memur-Sen olarak uluslararasi baglamda böylesine büyük çapli bir organizasyona ev sahipligi yapmanin gururunu ve heyecanini yasadiklarini ifade etti.

Yalçin, dünyadaki gelir adaletsizligine ve tüketime dayali olusturulan kültür ikliminin olumsuzluklarina dikkat çekerek, Uluslararasi Emek Konfederasyonu’nun emegin ve emekçinin hakkini sonuna kadar savunacagini ve ortaya koyulan kararlilik ve mücadele ile yillardir kanayan bu yaraya parmak basacaklarini söyledi.



Emek kavraminin önemine vurgu yapilan görüsmede, sendikal alandaki sorunlarin uluslararasi çerçevede de benzer olduguna dikkat çekilerek, emegin ve emekçinin korunmasi adina atilan bu büyük adimin dünya genelinde büyüyerek gelisimini sürdürecegine vurgu yapildi.

Kabul töreninde Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin ve ILC Genel Sekreterligi’ne seçilen Mehmet Emin Esen, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a hediye takdiminde bulundu. Memur-Sen’in çagrisiyla 25 ülkeden 33 konfederasyonun katilimiyla Uluslararasi Emek Örgütü (ILC) kuruldu. Kurulusu deklare etmek için gerçeklestirilen Uluslararasi Emek ve Dayanisma Kongresi’ne ise 33 ülkeden 43 konfederasyon ve 4 bölgesel emek örgütü katildi.

Kaynak: İHA