Çanakkale Destani'ni Yerinde Ögreniyorlar

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ‘Gaziler Diyarindan, Sehitler Diyarina’ projesi çerçevesinde Çanakkale’yi ziyaret edecek ögrencilerin bilgilendirme toplantisinda ögrencilerle bir araya geldi.

Çanakkale Destani'ni Yerinde Ögreniyorlar
Sahinbey Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yil etkinlikleri çerçevesinde baslattigi “Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina” projesi ile ögrencileri ecdatlariyla bulusturmaya devam ediyor. Sahinbey Belediyesi tarafindan Çanakkale’de ecdadiyla bulusturulacak olan gençler için Sahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantiya Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ve T3 Vakfi Genel Müdürü ve TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam katildi.



“Buna benzer baska bir proje yok”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Çanakkale’de kefensiz yatan sehitlerin oldugunu ve o sehitlere karsi herkesin vefa borcunun bulundugunu belirterek, “Çanakkale bizim için çok önemli. Sahinbey Belediyesi olarak ‘Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina’ projesi gerçeklestirdik. Bu gün itibariyle Çanakkale ziyaretlerinde 141 bin vatandasimizi ve ögrencimizi ecdatla bulusturduk. Türkiye’de uçakla gençleri Çanakkale’ye götüren baska bir proje yok. Çanakkale’de ecdadimiz yedi düvele karsi çok büyük mücadele vermis. Imanli gögsünü siper etmis. 15 yasindaki gençler vatan elden gitmesin, ezanimiz dinmesin diyerek canlarini seve seve feda etmisler. Biz de onlara tesekkür ziyareti olarak Çanakkale ziyaretlerini düzenliyoruz. Gençlerimiz oraya giderek tarihi yerinde görüp ecdadimiz tesekkür ziyareti yapip dönüyorlar. Bu vatan topraklari kolay kazanilmadi. Dünyanin birçok yeri cadi kazan gibi kaynarken biz ülkemizde bayragimizin gölgesinde, devletimizin gücüyle huzur ve mutluluk içerisinde yasiyoruz. Vatanimizin milletimizin kiymetini çok iyi bilmeliyiz. Çanakkale’ye ögrencilerimizi ve vatandaslarimizi bu nedenle götürüyoruz” dedi.



“Tüm gençlere ulasma çabasi içerisindeyiz”

T3 Vakfi Genel Müdürü ve TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam, teknoloji anlaminda önemli projeler yaptiklarina dikkati çekerek, “T3 Vakfi olarak 2016’nin sonunda 2017’nin basinda teknoloji gelistiren bir Türkiye olusturma yolumuzda birçok projeyi hayata geçirme ve gayreti içerisindeyiz. Bunlarin bir kisminda DENEYAP, TEKNOFEST, Bilim Merkezleri, Kesif Kampüsleri Çocuk Üniversitesi ve Özdemir Bayraktar Teknoloji Kurs Programiyla tüm gençlere ulasma çabasi içerisindeyiz. Gelecegin Türkiye’si siz gençlerin omuzlarinda yükselecek” diye konustu.

Kaynak: İHA