Aydin'da Zeytinyagi Sikim Sezonu Basladi

Türkiye’nin en fazla zeytin agaci varligina sahip Aydin’da havalarin sogumasi ile birlikte zeytin hasadi ile birlikte zeytinyagi sikim sezonu da basladi. Erken hasat edilen zeytinlerin sikimiin baslamasi ile birlikte 2022-2023 sikim sezonuna start verilmis oldu.

Aydin'da Zeytinyagi Sikim Sezonu Basladi


Aydin Kösk, Nazilli, Çine, Koçarli basta olmak üzere zeytin üretiminin yogun oldugu ilçelerde bulunan bazi fabrikalarda zeytin sikimina baslandi. Bu yil zeytinde rekolte ve kalitenin iyi oldugunu belirten Kösk Ziraat Odasi Baskani Veli Tuna, taban arazilerde hasada baslandigini belirterek tüm üreticilere bereketli bir sezon diledi.

Bu arada faaliyete baslayan Çine Belediyesi’ne ait zeytinyagi fabrikasinin da faaliyetlerine basladigi belirtildi. Zeytinyagi fabrikasinin halka hizmet için kuruldugunu, vatandaslarin zeytinlerini gönül rahatligiyla siktirabileceklerini belirten Çine Belediye Baskani Ever Salih Dinçer, sikim ücretlerinin ilerleyen günlerde belirlenecegini kaydederek, “Sikim ücretleri henüz belirlenmedi. Üreticimize tasima konusunda da yardimci olacagiz. Vatandaslarimiz talepte bulunurlarsa zeytinlerini kendimiz getirerek siktiracagiz. Çine’ye hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Tüm hizmetlerimiz üreticilerimiz ve Çine halkimiz için” diye konustu.

Kaynak: İHA