ATAP, Uluslararasi Teknoparklar Birligi Üyesi Oldu

Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesi isletici sirketi ATAP A.S. Yönetim Kurulu Baskani Metin Saraç, sirketin Uluslararasi Teknoparklar Birligi (IASP) üyeligine kabul edildigini duyurdu.

ATAP, Uluslararasi Teknoparklar Birligi Üyesi Oldu
1990 yilinda Eskisehir’de kurulan Türkiye’nin ilk Teknoloji Gelistirme Bölgesi yönetici sirketi olan Anadolu Teknoloji Arastirma Parki Anonim Sirketi (ATAP A.S.), 77 farkli ülkeden 355 üyesi bulunan “Uluslararasi Teknoparklar Birligi (IASP)” üyeligine kabul edildi. Konuya iliskin açiklamalarda bulunan ATAP A.S. Yönetim Kurulu Baskani Metin Saraç, “1984 yilinda kurulan Uluslararasi Teknoparklar Birligi (IASP), bilim parklari ve yenilik alanlari için küresel ag olusturarak ve üyeleri için büyüme, uluslararasilasma ve etkinlik saglamaktadir. Ispanya’nin Malaga ve Çin’in Pekin sehrinde olmak üzere iki merkezi bulunan dernek, dünya çapinda üyelige dayali bir sisteme ev sahipligi yapmaktadir. Birlesmis Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi ile Özel Danisma Statüsüne sahip bagimsiz ve kâr amaci gütmeyen bir sivil toplum kurulusudur. Bu birlik dünyada 77 farkli ülkeden 355 üyeye sahip çok önemli bir organizasyon olup, ülkemizden de 11 teknopark üye olarak temsil edilmektedir. Eylül 2022 itibari ile Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesinin isletici sirketi olan ATAP A.S. olarak Uluslararasi Teknoparklar Birligi (IASP) üyeligine kabul edildik” dedi.



“Yeni teknoparklarin ve yenilik alanlarinin gelistirilmesine destek oluyorlar”

Uluslararasi Teknoparklar Birligi’nin uluslararasi forumlarda ve kurumlarda teknoparklari ve yenilik alanlarini temsil ettigini aktaran Saraç, “IASP’in en önemli faaliyetleri arasinda; bilim, teknoloji, arastirma parklari, inovasyon bölgeleri ve diger inovasyon alanlarindan olusan aktif bir yönetici agini koordine etmek, üyeler ve sirketleri için yeni is firsatlarini gelistirmek, üyelerinin görünürlügünü artirmak ve küresel baglantilarini çogaltmak ve yeni parklarin ve yenilik alanlarinin gelistirilmesine yardimci olmak bulunmaktadir. IASP ayrica uluslararasi forumlarda ve kurumlarda teknoparklari ve yenilik alanlarini basariyla temsil etmektedir. Organizasyon olarak dünyada; Afrika, Asya Pasifik, Avrasya, Avrupa, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Bati Asya Kuzey Afrika olarak 7 bölgeye ayrilmistir. Türkiye burada Avrupa bölgesi tarafindan temsil edilmektedir” ifadelerini kullandi.

“Bu büyük ailenin etkin bir üyesi olacagiz”

ATAP’in bu üyelikle birlikte daha etkin rol oynayacagini söyleyen Saraç, “ETGB yönetici sirketi ATAP A.S. bu büyük ailenin üyesi olarak, Eskisehir Ar-Ge ve Inovasyon ekosisteminin uluslararasilasma kapisini açmis bulunmaktadir. ATAP, yalnizca kendi bünyesindeki girisimci firmalar için degil, tüm bölge ve ülkedeki girisimci firmalarin uluslararasi baglanti merkezi olarak daha etkin bir rol oynayacaktir. Bu üyelik ile bünyemizde sayilari 140’i geçen AR-GE firmamizin, uluslararasi pazarlara açilmasina çok önemli katki saglayacagiz. Büyük ve genis bir networkün parçasi olduk. Bu is birliginden üyelerimiz önemli kazanimlar saglayacaklar. ATAP yeni bir gelisme dönemine girmis durumda yakinda önemli yatirimlara baslayacagiz. Birçok firma su anda bizim bünyemizde faaliyette göstermek için sirada bekliyor. Yatirimlarimizi hizla tamamlayarak, bu firmalarimiza yer verecegiz. Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesi’ni ülkemizin en çok tercih edilen ve alan olarak en büyük AR-GE merkezi haline getirmek için tüm gücümüzle çalisiyor ve önemli adimlar atiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA