Akaryakit Istasyonunda Drift Atan Sürücü Yakalandi

Konya’da biri akaryakit istasyonunda olmak üzere üç farkli yerde drift atan 3 sürücü, polis ekipleri tarafindan suçüstü yakalandi. Sürücülere toplam 30 bin 52 lira cezai islem uygulanirken, araçlar trafikten men edildi. Sürücülerin ehliyetine de 2 ay süreyle el konuldu.

Akaryakit Istasyonunda Drift Atan Sürücü Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri "güvenli trafik" ilkesi dogrultusunda trafigi tehlikeye atan ve vatandaslarin canini hiçe sayan magandalara karsi çalismalarini sürdürüyor. Selçuklu ilçesi Yeni Istanbul Caddesi üzerinde bulunan bir akaryakit istasyonu içerisinde pompa etrafinda drift atan araç sürücünün bir kaza sonrasi faciaya davetiye çikartmasi güvenlik kameralari tarafindan saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde pompadan yakit alan bir aracin daha sonra pompa etrafinda drift attigi görüldü.

Drift atan sürücü S.E., seyir halinde denetim yapan polis ekipleri tarafindan yakalandi.

Sokak ortasinda drift atan sürücü suçüstü yakalandi

Selçuklu ilçesinde bulunan oto sanayiler içerisinde drift atan sürücüler tarafindan trafigin ve vatandaslarin hayatinin tehlikeye atildigi ihbarlari üzerine sokaga polis ekipleri sevk edildi. Sokak üzerinde drift atan sürücü polis kamerasina yakalandi. Görüntülerde, bir aracin sokak üzerinde drift attigi sirada sokaktan geçen farkli bir araca çarpmaktan kil payi kurtuldugu görülüyor. Araç polis ekipleri tarafindan durdurularak, sürücü A.N. gözaltina alindi. Ekiplerin seyir halindeki denetimleri sirasinda drift atan I.D. de Yeni Sanayi Caddesi üzerinde suçüstü yakaladi.

Araç sürücülerinden A.N.’e ehliyetini yaninda buldurmamak ve drift atmaktan, S.E.’e sürücü belgesini sinifina uygun belgeye dönüstürmeden motorlu araç kullanmak ve drift atmaktan, I.D.’e muayene yapilmamis araçla trafige çikmak ve drift atmaktan toplamda 30 bin 52 lira cezai islem uygulandi. Araçlari trafikten men edilen üç sahsin sürücü belgelerine de el konulurken, sürücüler hakkinda ’trafik güvenligini tehlikeye düsürmek’ten adli islem baslatildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA