(Özel) Bursa'da 16 Gönüllü, Kurduklari Barinakta 300 Sokak Hayvanina Bakiyor

Bursa’da bir grup gönüllü, sokak hayvanlarinin daha saglikli beslenebilmesi için kendi imkanlariyla 300 hayvanin bulundugu barinak kurdu. Kis için hazirlik yapan gönüllüler, 800’den fazla sahipsiz köpegin hem disarida basibos gezmesini engellemek, hem de hayvanlarin zarar görmesini önlemeyi hedefliyor.

(Özel) Bursa'da 16 Gönüllü, Kurduklari Barinakta 300 Sokak Hayvanina Bakiyor
Bursa’nin Gölyazi Ilçesinde bir grup gönüllü vatandas sokak hayvanlari için bir araya geldi. Toplam 16 kisiden olusan hayvanseverler, kisin sahipsiz hayvanlarin basibos gezmesini engellemek ayni zamanda saglikli beslenmelerini saglamak maksadiyla 300 hayvan için barinak kurdu. Bulunduklari Gölyazi Mahallesindeki neredeyse bütün sokak köpeklerinin bakimini üstlenen gönüllüler farkli bölgelerden gelen köpeklerle birlikte toplamda 800 hayvana bakmayi hedefliyor.

16 yildir sokak hayvanlari için gönüllü çalisan Timur Yilmaz,” Bulundugumuz noktada yaklasik 300’ün üzerinde hayvan var. Farkli 9 noktada 800 üzerinde sokak hayvanina bakiyoruz. Burada biz gönüllüler olarak elimizden geldigince bu hayvanlara sahip çikmak istiyoruz. 16 yildir bu isi yapiyorum. Onlarin yalniz ve basibos kalmasina izin veremeyiz. Umarim bir gün hak ettikleri hayati sürdürürler” dedi.

“Yardimseverlerden destek bekliyoruz

Hayvanseverlerden destek bekleyen Yilmaz, “Buradaki hayvanlarin bagisikligi korumamiz için yemek artiklarini iyi degerlendirmemiz gerekiyor. Bazi zamanlar burada 20 kisi civarinda toplaniyoruz. Hafta sonlari bazi arkadaslarimiz destek vermek maksadi ile burada yardim ediyor. Kendim ise haftanin 6 günü burada onlari yalniz birakmiyorum. Burada kis sert geçtigi için barinak kuruyoruz. Ayni zaman turizm bölgesi oldugu için bu hayvanlarin sokakta basibos gezmesinin önüne geçmeye çaliyoruz. Bu masum canlar için yardimseverlerden destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA