'Beyaz Sapkali Hackerlar' Ulusal Güvenlige Katki Saglayacak

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) destegiyle Kastamonu’da hayata geçirilen proje ile yetistirilen ‘beyaz sapkali hackerlar’ Türkiye’de ihtiyaç duyulan ulusal veri güvenligine katki saglayacak.

'Beyaz Sapkali Hackerlar' Ulusal Güvenlige Katki Saglayacak
"Genç Istihdami" temasi çerçevesinde Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi ve Kastamonu Üniversitesi isbirliginde üniversite ögrencilerine yönelik düzenlenen Siber Güvenlik egitimleri devam ediyor. Bu çerçevede Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ile Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kasim Yenigün egitim alan ögrencileri ziyaret etti. Egitimler çerçevesinde ögrencilerle siniflarinda bir süre sohbet eden Genel Sekreter Genç ve Rektör Yardimcisi Yenigün egitmenlerden egitimin içerigine iliskin bilgiler aldiktan sonra program hakkinda bir takim açiklamalarda bulundu.

Projenin önemine dikkat çeken Genel Sekreter Genç, “Bu programi sadece bir egitim degil, size istihdam kapisi açacak bir imkân olarak görmenizi istiyoruz. Bu aslinda sizin ilgi ve alakaniza bagli bir durum. Sizler bu ise ne kadar ilgi gösterirseniz, kendinizi o kadar gelistirme ve aranan kisi olma sansi elde edersiniz. Hedefimiz sizlerin bu egitim sonrasi iyi yerlere gelmenizi saglamaktir. Hepiniz birer beyaz sapkali hacker olacaksiniz, siber dünyada güvenligimizi saglayacaksiniz. Bu anlamda bu egitimin sizler için çok verimli olacagina inaniyorum” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kasim Yenigün de konusmasinda egitimin ögrencilerin gelecegi ve istihdami açisindan önemli olduguna vurgu yaparak basarili olunmasi halinde ülkemiz için çok degerli sonuçlar elde edilecegi bilgisini paylasti.

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi ve Kastamonu Üniversitesi isbirliginde C.T.F sinavinda basari gösteren ögrencilere yönelik düzenlenen Siber Güvenlik egitiminin ilk modülü bir hafta sürecek. Üniversitede egitim gören 45 ögrencinin katildigi Siber Güvenlik egitiminde ögrencilere, Beyaz Sapkali Hacker (Uygulamali CEH Egitimi) ve Linux tabanli uygulamalar hakkinda bilgiler veriliyor.

Egitimlerini tamamlayan ögrenciler sertifika alacak

Egitimlerini tamamlayan ögrencilere program sonunda katilim belgesi düzenlenecektir. Bu sayede ulusal çapta siber güvenlik alaninda yürütülen programlardan öncelikli yararlanma hakki elde edecek ögrenciler, siber güvenlik alaninda istihdam imkânina da sahip olacak.
Kaynak: İHA