ZBEÜ'de 'Zonguldak'in Madencilik Ve Yüksekögrenim Tarihi' Anlatildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 30. Yili vesilesiyle Iletisim Fakültesi tarafindan maden mühendisi ve yerel tarih arastirmacisi Ekrem Murat Zaman’in sunumu ile “Zonguldak’ta Madencilik ve Yüksekögrenimin Tarihi” baslikli konferans düzenlendi.

ZBEÜ'de 'Zonguldak'in Madencilik Ve Yüksekögrenim Tarihi' Anlatildi
Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçeklesen konferansa, Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hamza Çestepe, Dekan Yardimcilari, akademik-idari personel ve çok sayida ögrenci katildi.

Osmanli’da ve Türkiye’de madencilik egitiminin tarihçesi hakkinda bilgiler veren Ekrem Murat Zaman, görsellerle zenginlestirdigi sunumuyla 1924’den günümüze Zonguldak’ta madencilik egitiminin 100 yillik gelisimini anlatti.

Zonguldak’in sadece kömür havzasi olmadigini, ayni zamanda zengin bir tarihi ve kültürel miras tasidigini aktaran Zaman, bu kentin ayrica Türkiye’nin ekonomik gelismesine katkisi oldugunu dile getirdi.

Etkinlik tarihine dikkat çeken Ekrem Murat Zaman, 98 yil önce 20 Ekim günü Maden Mektebi’nin açilmasiyla Zonguldak’ta yüksekögrenimin ilk adiminin atildigini belirtti.

Ilgi ile takip edilen konferansin sonunda Dekan Prof. Dr. Hamza Çestepe, Ekrem Murat Zaman’a günün anisina tesekkür belgesi ve hediye takdiminde bulundu.

Etkinlik toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA