Yedek Lastikten Esrar Çikti

Adana’da düzenlenen uyusturucu operasyonunda 27 süpheli gözaltina alindi. Bir otomobilin yedek lastiginde 4 kilo esrar ele geçirildi, bir evde ise Hint keneviri serasi bulundu.

Yedek Lastikten Esrar Çikti
Adana Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, ‘torbaci’ diye tabir edilen uyusturucu saticilarinin yakalanmasi ve uyusturucu maddelerin kente girisinin engellenmesine yönelik çalisma baslatti. Ekipler, merkez ilçelerde belirlenen çok sayida adrese es zamanli baskin düzenleyip, kentin girislerinde de süpheli araçlari durdurdu. Operasyonda gözaltina alinan 27 süpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Ekipler, gözaltina alinan V.B.’nin (24), Seyhan ilçesi Uçak Mahallesi’ndeki evinde uyusturucu madde üretimi yaptigini belirledi. Adreste yapilan aramada V.B.’nin, evin yatak odasinda termal çadir içerisinde zamanlayicili, isi ölçerli, LED isikli ve vantilatörlü sera kurdugunu saptandi. Adreste arama yapan ekipler, seradaki 34 kök Hint keneviri ile uyusturucu imalatinda kullanildigi degerlendirilen malzeme ve kimyasal maddeler ele geçirdi.

Polisin otoyolda takip ettigi süpheli bir otomobil, uygulama noktasinda durduruldu. Sürücü Y.B.’nin (32) indirildigi araçta narkotik köpek ‘Oscar’ ile arama yapildi. Oscar’in tepki vermesi üzerine biçakla kesilen yedek lastigin içinde 4 kilogram esrar ele geçirildi. Öte yandan, süphe üzerine durdurulan bir yolcu otobüsünün bagajinda, B.Ç.’ye (20) ait valizde de 2408 adet sentetik ecza bulundu.

Zanlilarin emniyetteki islemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA