Üsküdar'da 'ÜSMEK Mimar Sinan Kurs Merkezi' Kapilarini Açti

Hat sanati, resim, oyuncak bebek yapimi, ebru, igne oyasi, tezhip, haber spikerligi, Fransizca, Ingilizce ve Arapça gibi alanlarda egitimlerin verildigi (Üsküdar Sanat ve Meslek Egitimi Kurslari) ÜSMEK Mimar Sinan Kurs Merkezi kapilarini açti. Kurs merkezinin açilisi Üsküdar Kaymakami Adem Yazici, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ve Üsküdar Ilçe Milli Egitim Müdürü Sinan Aydin’in katilimiyla gerçeklesti.

Üsküdar'da  'ÜSMEK Mimar Sinan Kurs Merkezi' Kapilarini Açti


Üsküdar Belediyesi tarafindan ücretsiz bir sekilde bireylerin bilgi ve yetkinliklerinin gelistirilmesine katki saglamak, mesleki ve sanatsal bilgilerini gelistirmek, istihdam saglamak amaciyla Üsküdarlilarin hizmetine sunulan ÜSMEK kurslarinin 16. merkezi Mimar Sinan Mahallesi’nde açilarak egitim faaliyetlerine basladi.

ÜSMEK Mimar Sinan Kurs Merkezi’nde hayat boyu ögrenme faaliyetleri çerçevesinde hat sanati, resim, oyuncak bebek yapimi, ebru, igne oyasi, tezhip, haber spikerligi, Fransizca, Ingilizce ve Arapça gibi 15 alanda sanat ve mesleki egitim kurslari verilecek. Ayrica 9, 10, 11 ve 12. sinif ögrencilerine ücretsiz okul takviye kursu ve üniversite hazirlik kursu verilecek. Kurs merkezinin açilisi Üsküdar Kaymakami Adem Yazici, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ve Üsküdar Ilçe Milli Egitim Müdürü Sinan Aydin’in katilimiyla gerçeklesti. ÜSMEK merkezi açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan egitim faaliyetlerine basladi.



“ISMEK yoksa ÜSMEK var dedik”

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, “Bizim Üsküdar Belediyesi olarak bir tarafta gençlere bir tarafta kadinlara yönelik egitim merkezlerimiz var, iste onlardan bir tanesi de burasi Mimar Sinan ÜSMEK binasi, hem de akademi binasi burasi. Bu akademide gençlerimiz üniversiteye hazirlaniyor. Hafta içi ve hafta sonu devam edenler var. Tamamen ücretsiz, kimse bu kursa devam ediyor diye hiçbir ücret ödemeyecek. Burada arkadaslarimizin ihtiyaçlarina cevap veriyoruz. Mimar Sinan Mahallesi bizim merkez mahallelerimizden. Üsküdar’in her mahallesinden geliyorlar. Ders alip soru çözüyorlar. Onlara 350 bin soruluk soru bankalari da hediye ediyoruz. Insallah güzel bir çalisma döneminden sonra istedikleri üniversitelere giderler. Onlar için duamiz budur ve bütün desteklerimizle yanlarindayiz. Gençlerimiz ve kadinlarimiz için ÜSMEK kurslari önemli. Büyüksehir’in yaptigi ISMEK kurslari ne yazik ki art arda kapatildi. Biz ISMEK yoksa ÜSMEK var dedik. ÜSMEK olarak Üsküdar’in bütün mahallelerinde bunun subelerini açarak hem kadinlara yönelik meslek edindirme kurslari hem de gençlerimizin üniversite ve liseye hazirlanmalari için bir gençlik akademisi açmis olduk burada. Hem akademik ders var burada hem de genel manada psikolojik, kültür, rehberlik adi altinda egitim görüyorlar. Amacimiz da bu zaten” dedi.



ÜSMEK kursiyeri Arzu Taskin, “Ücretsiz olmasi bir kere çok büyük bir avantaj çünkü birçok workshoplar ev hanimlarinin karsilayamayacagi meblaglarda oldugu için kaliteli ögretmenlerin bünyesinde bu egitimleri aliyoruz, hocamiz çok kiymetli. Egitimi birinci sinif aldigimi düsünüyorum kendi sahsim adina. Ücretli workshopta alacagim egitimin, hocamiz kat kat daha fazlasini veriyor. Gelmek isteyen bütün hanimlara siddetle tavsiye ediyorum sadece bez bebek olarak degil diger brans ögretmenlerimiz de gerçekten çok kiymetli ve degerli” dedi.

Kaynak: İHA