Uluslararasi Tarsus Yari Maratonu Lansmani Yapildi

Bu yil 14.’sü gerçeklestirilecek olan Uluslararasi Tarsus Yari Maratonu’nun lansmani, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’in katilimiyla yapildi. Tarsus Yarenlik Alani’nda gerçeklestirilen lansman, güzergah bilgilerinin yer aldigi sunumla basladi.

Uluslararasi Tarsus Yari Maratonu Lansmani Yapildi
23 Ekim Pazar günü kosulacak olan maratonda 21 kilometrelik Yari Maraton Kosusu saat 09.00’da, 3 kilometrelik halk kosusu ise 09.30’da baslayacak. Tarsus Cumhuriyet Meydani’nda baslayip, yine ayni noktada sonlanacak olan Yari Maraton’un ödül töreni ise 11.30’da yapilacak. Sporcular ve vatandaslar, Tarsus’un tarihi ve kültürel dokusu içerisinde kosarak maraton heyecani yasayacaklar. Lansmanda konusan Baskan Seçer, 3,5 yildir gece gündüz, iyi niyetle, titizlikle, vatan askiyla ve insan sevgisiyle çalistiklarini belirterek, "Sizlerin tercihi ile sizlerin güveni ile biz bu makamlara ulastik. Sizler istemediginiz noktada, biz o makamlari demokratik bir sekilde yeni seçilen arkadasimiza devrederiz. Bizim demokrasi anlayisimiz bu. Fakat, bizim altimizdan bu koltuklari alip götürmek çok da kolay degil. Onun için seçimlerde rakiplerimizin isleri zor” dedi.

İçel Büyüksehir Belediyesini çok daha iyi noktalara getirdiklerini, canla basla çalistiklarini ve bu konuda da tevazu göstermeye gerek olmadigini ifade eden Seçer, ilk olarak belediyenin mali disiplinini sagladiklarini vurguladi. Bir taraftan devraldiklari 3 milyar liralik borcu öderken, diger taraftan da hizmet ürettiklerini söyleyen Seçer, “Bizler bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Onun için önce belediyelere talip olduk. Bizlerin yönetiminde belediye çalmiyor, çaldirmiyor, israf etmiyor. Onun için, belediye hizmet yapiyor. Onun için tarihinde görmedigi en güzel asfaltlari, İçel halkina layik görüyor. En iyi bulvarlari açiyor, en güzel meydanlari yapiyor, en güzel parklari yapiyor” diye konustu.

Belediye deyince insanlarin aklina bina, imar ranti, beton, yandaslari doyurma, kayirma gibi kavramlarin geldigini, fakat bu kavramlarin kendilerinden uzak oldugunu belirten Seçer, “Bizde tüyü bitmemis yetimin hakkina tenezzül etme yok. Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu da bizlere, ‘harama tenezzül etmeyin, adaletsizlik yapmayin, ayrimcilik yapmayin’ diyor. Elbette O’nun sözleri bizim basimizin taci, ama o söylemese de bizim kalbimizde, yüregimizde, genetigimizde asla haram yemek, yetim hakkina tenezzül etmek yok” seklinde konustu.



“Sosyal belediyecilikte ilk 10 belediyeden biriyiz”

Hiçbir kimsenin kendilerini terörle iliskilendirmeye veya vatan sevgilerini sorgulamaya haddi de hakki da olmadiginin altini çizen Seçer, “Biz, Ulu Önder Mustafa Kemal’in izinden giden neferleriyiz. Bu vatana halel getirmeyiz. Ondan emanet aldik, namusumuzla bizden sonraki kusaklara da devredecegiz. Bundan da kimsenin endisesi olmasin. Kara çalmalara, tezviratlara da sakin ola aldanmayin” ifadelerini kullandi.

Yapilan hizmetler konusunda bir kisinin bile kalkip elestiride bulunamadigini kaydeden Seçer, “Çünkü herkes biliyor ki biz çalisiyoruz. Belediyeniz ehil ellerde, saglam ellerde, sefkatli yüreklerde. Biz sadece bina yapmiyoruz. Türkiye’nin tarihinde, sosyal belediyecilik konusunda bu kadar iddiali hizmetler sunan, sosyal politikalarda bu kadar etkin, sürdürülebilir sonuç alan politikalar uygulayan 10 belediye varsa, son 3,5 yillik dönemde o siralamaya İçel Büyüksehir Belediyesi de girmistir” dedi.

Sosyal hizmet anlaminda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Seçer, mahalle mutfaklari, evde saglik, ögrenci yurtlari, halk kart, egitim ve ögretim alaninda yapilan çalismalarla, vatandasin ruhuna dokunduklarini kaydetti.



“Tarsus’u estetigi olan, tarihi doku ile uyumlu bir kent haline getirmek istiyoruz”

Temel belediyecilik hizmetlerinin yani sira, Tarsuslularin ihtiyaçlarina cevap verecek çalismalar yaptiklarini da ifade eden Seçer, “Zamanla Tarsus’umuza hizmetlerimiz artarak devam edecek. Kaliteli yollar yapiliyor, yeni bulvarlar açiliyor, yesil alan düzenlemeleri gerçeklesiyor. Adana Caddesi, Ismet Pasa Bulvari, Yesilyol, Kleopatra’ya kadar tüm caddeleri 2023 yili programi içerisinde prestij caddeleri yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Tarsus’u estetigi olan, tarihi doku ile uyumlu bir kent haline getirmek istediklerini belirten Seçer, Tarsus’u ayaga kaldirmak için, burada yatan tarihi gün yüzüne çikarmak gerektigini söyledi.

Tarsus’un üstü kadar, altinda da bir tarihin yattigini dile getiren Seçer, “Fakat bunu ne ülkemize, ne de dünyaya sunabilmis degiliz. Yönetimde kaldigimiz süre içerisinde, Tarsus’a her anlamda gerekli hizmeti yapacagiz” dedi.

3,5 yildir is basinda olmalarina ragmen, 10 yildir hizmetteymis gibi 24 saat çalistiklarini belirten Seçer, hizmetleri çok kisa sürede ve hizli bir sekilde gerçeklestirdiklerinden bahsetti. İçel’de ulasim alaninda trafigi rahatlatacak katli kavsak, yeni bulvar ve caddeler, tüp geçis gibi birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Seçer, adi geçen çalismalarin benzerlerini Tarsus’ta da yaptiklarini belirterek, daha da yapacaklari müjdesini verdi.

Tarsus Yari Maratonu hakkinda bilgi veren Seçer, kendisinin de geçen yil katildigi 3 kilometrelik halk kosusuna herkesi bekledigini söyledi.

Seçer “Ben de Pazar günü halk kosusunda olacagim, hepinizi bekliyorum. 3 binden fazla katilim olacagi söylendi. Burada uluslararasi platformda kosu yapan sporcularimiz var. Türkiye’den degisik illerden sporcularimiz var” ifadelerini kullandi.

Tarsus Yari Maratonu’nun kendisi için önemli bir etkinlik oldugunun altini çizen Seçer, “Insanlarin bir arada olmasi, belli bir süreligine de olsa huzur bulmasi siyasi görüs, mezhep, mesrep ayrimi olmadan bir arada olmasi benim için önemli. Biz bir yüregiz, biz Türkiye’yiz, dogudan batiya, kuzeyden güneye herkesi kucaklayacagiz. Bölmek, ayirmak, asil vatana ihanet bu. ‘Sen kirmizisin, sen mavisin, sen yesilsin’ demektir asil bölücülük” dedi.

Katilimcilara 4-5-6 Kasim 2022 tarihlerinde yapilacak olan 1.Tarsus Uluslararasi Festivali’ni de çok önemsemeleri çagrisinda bulunan Seçer, “Bu festivale yurdun her tarafindan ve yurt disindan çok olaganüstü topluluklar gelecek. Halk danslari, sanatçilar, söylesiler, romancilar, gazeteciler herkes burada olacak. İçel’in yetistirdigi Tarsus’un yetistirdigi degerleri buraya çagiracagiz. Çok güzel konserler olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA