Trafikte Kural Tanimaz Turistler Cezadan Kaçamadi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde gerçeklestirilen trafik denetimlerinde, kask takmadan motosiklet kullanan turist ve yerlesik yabancilara cezai islem uygulandi. Uygulama sirasinda Türkiye’ye girisinin üzerinden 6 ay geçtigi belirlenen Alman uyruklu yerlesik yabanciya 749 TL idari para cezasi uygulanirken, ehliyetsiz sekilde kaldirimda ilerleyen motosiklet sürücüsüne de 3 bin 674 TL ceza uygulandi.

Trafikte Kural Tanimaz Turistler Cezadan Kaçamadi
Manavgat Ilçe Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Büro Amirligi ekipleri, basta motosiklet kask ve toplu tasimada fazla yolcu olmak üzere trafik kurallari konusunda denetimlerini araliksiz sürdürüyor. Ilçenin degisik noktalarinda gerçeklestirilen denetimlerde, kurallara uymayan araç sürücülerine ihlal ettigi madde dogrultusunda cezai islem uygulandi. Orman Isletme Müdürlügü önünde yapilan denetimde önlü arkali giden ve kasklari olmadigi için durdurulan 2 motosikletin sürücüsünün Ilica Mahallesi’nde ikamet ettigi ve Alman vatandasi kari-koca olduklari belirlendi. Pasaport ve ehliyetten yapilan kontrolde Türkiye’ye giris yapmasinin üzerinden 6 aydan fazla süre geçtigi belirlenen kadin sürücüye 749 TL para cezasi uygulanirken, üzerinde sürücü belgesi bulunmayan erkek sürücüye ise ehliyetsiz araç kullanmaktan, motosiklet sahibine ise ehliyetsiz bir kisiye araç kullandirmaktan ayri ayri 3 bin 674’er TL idari para cezasi uygulandi. Motosiklet baglanarak yediemin otoparkina çekildi. Ayrica her iki sürücüye de kasksiz motosiklet kullanmaktan 192’ser TL para cezasi uygulandi. Ekipler yabanci uyruklu aileyi, Türkiye’de ikamet etmeye devam etmeleri durumunda ya sürücü belgelerini degistirmeleri ya da Türkiye’den giris-çikis yapmalari, aksi taktirde her yakalamada 749 TL ceza uygulanacagi konusunda uyardi.

Yolcu kask takti, sürücü takmadi

Manavgat’ta 5 yildizli bir otelde tatil yaptiklari ögrenilen ve kiraladiklari motosikletle Manavgat ilçe merkezine gelirken trafik denetimine takilan Alman çiftten motosikleti kullanan erkegin kask olmasina ragmen takmadigi, yolcunun ise kask taktigi gözlendi. Motosiklet sürücüsüne kask takmamaktan 192 TL para cezasi uygulandi.

"650 CC oldugunu bilmiyordum"

Antalya Caddesi’nde gerçeklestirilen uygulamada trafik ekiplerini görünce yolun karsisina geçip kaldirimda yoluna devam eden ve ehliyetinin olmadigi belirlenen motosiklet sürücüsüne ehliyetsiz motosiklet kullanmak ve kaldirimda sürmek suçlarindan 4 bin 297 TL para cezasi uygulandi. Durdurulan motosiklet sürücüsü Aziz Çetin’e ise yetersiz ehliyetten bin 823 TL idari para cezasi uygulandi. Aziz Çetin, A-2 ehliyeti oldugu için rahat bir sekilde motosiklete bindigini belirterek, “Ben kullandigim motosikletin 650 CC oldugunu bilmiyordum. Meger A-2 ehliyeti 500 CC’ye kadar olan motosikletleri kullanabiliyormus. Böylelikle bunu da ögrenmis olduk. Yapacak bir sey yok, cezamizi ödeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA