Nazillili Sanatçi Argun Ikinci Kisisel Sergisini Açti

Aydin’in Nazilli ilçesinde yetisen ve ham sanati yasatmak için mücadele veren Fatma Argun, ikinci kisisel sergisini Nazillili sanatseverler için açti.

Nazillili Sanatçi Argun Ikinci Kisisel Sergisini Açti


Nazilli Belediyesi Lütfi Selek Kültür Merkezinde açilan ve bir hafta süreyle açik kalacak olan sergide ham sanatin önemli örneklerinden 49 eser görücüye çikti. Nazilli Belediye Baskan Vekili Erol Angin ve sanatseverlerin kestigi kurdelenin ardindan açilisi gerçeklestirilen sergi büyük begeni ile izlendi.

“6 yildir çalisiyorum”

Serginin ve ham sanatin tarihinden bahseden Fatma Argun, “Bütün ürünler bana ait, 6 yildir özel mesai harcayarak bu güne geldim. Bu sanata hobi olarak baslamadim, profesyonel egitimler aldim. Yaptigim sanatin adi Ham Sanat. Yani egitim almamis insanlarin kendilerini gelistirerek yaptigi bir sanat dalidir. Bu akimin öncüsü Fransiz Jean Dubuffet’dir. 2 yildir bu sanati tutarli bir sekilde devam ettiren çok az insan kaldi. Türkiye’de bu akimin öncüsü olmayi hedefliyorum. ‘Çogumuzun Hikayesi’ Sergimde toplam 49 resim bulunmaktadir, hepsinin de kendine özel yasanmisligi, hikayesi, siiri vardir. Sürekli gezerek kendimi gelistirerek isimi icra ettigim bu sanatta tutarli bir sekilde 6 yildir düzenli olarak profesyonel çalisiyorum. En büyük hedefim de ham sanatta Türkiye’nin öncüsü olup adimdan bahsettirmek istiyorum. Herkesi sergime bekliyorum” dedi.



Nazilli’de bu tarz sanat etkinliklerinin daha sik yapilmasini istedigini belirten Nazillili sanatsever Mehmet Vanliyiz, “Ham sanat sergisi çok farkli bir tarz. Nazilli’deki herkes mutlaka bu sergiyi ziyaret etmeli. Ortam ve dizayn çok güzel yapilmis. Tablolari çok özel ve güzel, gençlerin özellikle gelmesi gerekiyor. Bu tarz etkinliklerin daha sik yapilmasi gerektigini düsünüyorum. Sanatçi bu hizda giderse, kisa sürede Türkiye’de kendini tanitacagina eminim” dedi.

Kaynak: İHA