Karaman'daki Suç Örgütü Operasyonunda 10 Süpheli Tutuklama

Karaman’da 2 ayri suç örgütlerine yönelik düzenlenen safak operasyonunda gözaltina alinan 36 süpheliden 10’u tutuklandi.

Karaman'daki Suç Örgütü Operasyonunda 10 Süpheli Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince, çikar amaçli silahli suç örgütü kurduklari iddiasiyla gözaltina alinan 36 süpheliden 30’unun emniyetteki islemleri tamamlandi. Polisin genis güvenlik tedbirleri arasinda adliyeye sevk edilen zanlilardan 10’u mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapali Cezaevine gönderilirken, 10 süpheliye ise ev hapsi verildi.

Diger zanlilarsa adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Gözaltindaki 6 süphelinin emniyetteki islemlerinin halen devam ettigi, 3 firarinin de yakalanmasina çalisildigi ögrenildi.

Karaman Il Emniyet Müdürlügünce 18 Ekim’de özel harekat timlerinin de katildigi 500 polisle düzenlenen operasyonda, "kasten öldürme, kasten yaralama, yagma, tefecilik, mala zarar verme, silahli tehdit, hakaret" gibi suçlara karistiklari ileri sürülen, iki ayri organize suç örgütünün üyesi 39 süpheliden 36’si gözaltina alinmis, 3 zanliya da adreslerinde ulasilamamisti. 13 süphelinin ise daha önce çesitli suçlardan tutuklandigi belirlenmisti.

Süphelilerin ev ve is yerlerinde yapilan aramalarda da 12 adet tabanca,12 adet tüfek, 612 adet mermi, 15 adet kiliç, kama, balta, 532 adet sentetik hap, 25 gram esrar ile çok sayida çek ve senet ele geçirilmisti.
Kaynak: İHA