Genç Eyüpsultan'da Ilk Ayin Kazananlari Ödüllerini Aldi

Eyüpsultan Belediyesinin Eyüpsultan’da yasayan gençler için hayata geçirdigi uygulama Genç Eyüpsultan’da ilk ayin kazananlari ödüllerini aldi.

Genç Eyüpsultan'da Ilk Ayin Kazananlari Ödüllerini Aldi
Genç Eyüpsultan uygulamasinda gençler, kullanim durumlarina göre kazandiklari elmaslarla birbirinden güzel sürpriz hediyelere sahip olabiliyor. Her ayin birincisine bilgisayar ve her ayin ilk 150’sine çesitli ödüllerin verildigi uygulamada bu ay yaklasik 10 bin elmas biriktirerek birinci olan Enes Sessiz bilgisayar, 9 bin 937 elmas biriktirerek ikinci olan Adnan Elkoca tablet ve 5 bin 171 elmas biriktirerek üçüncü olan Said Enes Ugurlu da tablet kazandi. Eyüpsultan Belediyesi Baskanlik Binasi’nda düzenlenen ödül töreninde kazananlara ödüllerini Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken verdi.

Ödül töreninde konusan Baskan Deniz Köken, uygulamanin hayata geçmesiyle birlikte katilimci belediyecilige ayri bir parantez açtiklarini ifade ederek, “Etkinlikleri yapmaliyiz ki takip olsun, biz her gün etkinlik yapmaliyiz, o zaman hem kendimizi perçinliyoruz hem de sizler bu etkinliklere katilmak suretiyle kendinizi sehirle entegre ediyorsunuz. Sehirde ne var ne yok yapiliyor mu yapilmiyor mu, biz sehirde ne yapiyoruz ne yapmiyoruz. Belki eksik bir sey yapiyoruz, onunla da ilgili önerilerinizi alacagiz. Gençlik kampinda söylemistim bir seyi elestirmek için bile incelemek lazim. Yanlis mi var eksik mi var dogru mu var, su olur dedigimizde sehre arti bir deger mi katiyoruz, bunlarin hepsi aslinda katilimciligin da bir göstergesi. Biz aslinda katilimci belediyecilige böyle bir parantez açmis olduk. Bununla beraber hem görüs almis oluyoruz, hem tesvik etmis, hem de kendimizi yenilemis oluyoruz. Ayrica sehirdeki gençlerle kendimizi de entegre etmis oluyoruz. Bu süreçte 3 bin 500 Genç Eyüpsultanli’ya katilim olmus. Demek ki gayret edince oluyormus. Bundan sonra söyle olacak, bunlari da yapsaydiniz daha iyi olurdu demeye baslayacaksiniz çünkü ne yapildigini gördügünüzde yeni projeler akliniza gelecek" dedi.

Ilk 150’ye giren gençlere ise bisiklet, akilli saat, kablosuz kulaklik, esofman takimi, spor ayakkabi, powerbank, Ensari Konagi Sosyal Tesislerinde 3 kisilik yemek, ücretsiz yüzme havuzu üyeligi, USB flash bellek, ve toplu ulasimda 10 binis hakki gibi sürpriz hediyeler verildi.

Uygulamanin getirdigi avantajlardan birisi de Eyüpsultan’in çesitli bölgelerindeki esnafla yapilan anlasmalar dogrultusunda kafelerde, lokantalarda, giyim magazalarinda ve kuaförlerde yüzde 20’ye varan indirimlerden yararlanilabilecek olmasi. Ayrica uygulamaya kayit olup 200 elmasa ulasan her gence 2GB internet hediye ediliyor.
Kaynak: İHA