Gediz'de Ilkokullarda Spor Dali Egitimi Projesi Basladi

Kütahya’nin Gediz Ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan Ilkokullar Spor Dali Egitimi Protokolü çerçevesinde 4.siniflara yönelik Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile Ilçe Spor Müdürlügünce çalismalara baslandi.

Gediz'de Ilkokullarda Spor Dali Egitimi Projesi Basladi
Gediz Gençlik ve Spor Müdürlügü tesislerinde 357 ögrenci ile start verilen spor egitimlerinde çocuklarin sporla bulusmasi ve gençlik döneminde kötü aliskanliklara bulasmadan saglikli bir hayat sürmesi ve gelecegin milli sporcularinin yetistirilmesi hedefleniyor.

Jimnastik, Voleybol, Taekwondo, Futbol, Basketbol branslarinda uzman antrenörler esliginde baslayan egitimler çerçevesinde 4.sinif ögretmenleri de projeye dahil olarak çalismalara basladi.

Ilkokul 4.siniflarda baslayacak spor brans egitiminin ögrencinin mezun olana kadar devam edecegini belirten Gediz Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Muhammed Keskin; “Ilkokulda basladigi spor bransini mezun olana kadar ögretmek istiyoruz. Ortaokulda, lisede spor bransindaki yeteneginin tamamiyla ortaya çikararak basarili ve saglikli bir genç nesil olusturmayi amaçliyoruz.

Ülkemiz genelinde uygulamaya geçilen bu projeyi en erken baslatan Gediz oldu. Gediz Kaymakamligi, Gediz Belediyesi malzeme desteginde bulunuyor. Milli Egitim Müdürlügümüz ve okullar tesislerini açiyorlar. Insallah bu proje ile ülkemize spor alaninda yeni yildizlar kazandirarak saglikli gençlik hedefimize ulasacagiz. Desteklerini esirgemeyen tüm kurumlara tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA