Burhaniye Metruk Binalardan Kurtuluyor

Balikesir’in Burhaniye Belediyesi ilçe genelinde asayis ve güvenlik bakimindan tehlikeli olan metruk binalarin yikimi için yikimlarina devam ediyor. Yürütülen çalismalarda bu sene içinde simdiye kadar 60 metruk binanin yikimi gerçeklestirildi.

Burhaniye Metruk Binalardan Kurtuluyor
Son zamanlarda asayis ve güvenlik bakimindan sikça sikayet alan metruk binalar için imar kanunu uygulamaya sokan Burhaniye Belediyesi, Kaymakamlik ile yaptigi merkez ve kirsal mahallelerde bulunan metruk binalarin yikimi için araliksiz faaliyetlerini sürdürüyor. 100’e yakin binanin tespitinin yapildigi ilçede, yaklasik 8 ay içinde 60 binanin yikimini tamamlayan Belediye ekipleri, 19 binanin güvenlik önlemini alarak, 20’ye yakin tespit edilen metruk binanin da yikim islemlerini tamamlamak için çalisiyor.

Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, Kaymakamligin da içinde bulundugu çalismalar neticesinde öncelikle asayis sorununa neden olan metruk binalarin yikiminin ilçede yasayan yurttaslar adina önem arz ettigini vurguladi. Emniyete bu konu hakkinda çok sikayet geldigini ve Kaymakamlikla birlikte çalismalara basladiklarini belirten Deveciler “Gerek asayis, gerekse de can güvenligi bakimindan bu binalarimizin islahini en kisa sürede tamamlayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA