Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu'na Dogru

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. tarafindan 2’incisi düzenlenecek olan Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu tanitim töreni yapildi. Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, “Maratonun sehrimize renk kattiginin farkindayiz” dedi.

Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu'na Dogru
Kayseri Kalesi’nde düzenlenen tanitim törenine, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun, Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, Spor A.S. Genel Müdürü Ibrahim Somtas ve vatandaslar katildi.

Programda konusan Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç; “Burada bir maratondan daha fazlasi bir slogan ile ortaya çiktigimizi 150 yilda 150 proje çerçevesinde düzenlenen Uluslararasi Kayseri Yari Maratonumuzun 9 Ekim’de yapilacagini sizlerle paylastik. 2’inci defa yapildigini biliyoruz ve uluslararasi boyutta bir önem arz ettigini hep beraber gözlemliyoruz. Sehrimize de renk kattiginin farkindayiz. 21K, 10K ve Halk Kosusu seklinde olan bu maratonda bizlerde bizzat katilmak suretiyle insallah bu yarista yer alacagimizi buradan paylasmak istiyorum. Sponsorlarimiza tesekkür ediyoruz. Insallah biz haziriz, Kayserimiz hazir. Uluslararasi boyuttaki bu çalismada 9 Ekim Pazar günü bütün Kayserili hemserilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de; “Ben heyecanla bu organizasyonu bekliyorum. Özellikle geldigim günden bir belediyenin çok güzel ve muhtesem organizasyonlarini gördüm. Gençlik ve Spor Il Müdürümüzle Spor A.S. Genel Müdürümüzün uyumlu çalismasina sahit oldum. Insallah bir marka degerimiz olur” seklinde konustu.

Spor A.S. Genel Müdürü Ibrahim Somtas ise, “Spor A.S. olarak yaptigimiz bütün etkinliklerde hemsehrilerimiz sag olsunlar binlerle katilim gösteriyorlar. Geçen yil oldugu gibi yine bu yilda insallah binlerle anilan bir yari maratona imza atmayi planliyoruz. Bize bu imkanlari verdigi için büyüksehir belediye baskanimiza tesekkür etmek istiyorum. Maratonumuza insallah 6 binin üzerinde katilimci bekliyoruz” dedi.

Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci da maratonun yapilmasinda emegi geçen herkese tesekkür etti.

Programin sonunda Uluslararasi Kayseri Yari Maratonuna sponsor olan kamu ve özel kurum temsilcilerine plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA