Salihli'nin Çöp Sorunu Çözülüyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Adem Gökçe, Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda’yi ziyaret etti. Ziyarette, Durasilli Mahallesi’nde bulunan Büyüksehir Belediyesi Santiyesinde olusturulan rampa ile çöplerin tasinmaya baslamasi konusunda istisarelerde bulunuldu. Zeki Kayda, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün öncülügüne 50 yillik bir sorunun çözüme kavusmasinin mutlulugunu ve gururunu yasiyorum” dedi.

Salihli'nin Çöp Sorunu Çözülüyor
Her geçen gün büyüyen ve nüfusu hizla artan Salihli’nin 50 yillik çöp sorununu çözebilmek adina Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün liderliginde çalismalar yapan Manisa Büyüksehir Belediyesi, bu sorunu hizli bir sekilde ortadan kaldirabilmek için Durasilli Mahallesinde bulunan Büyüksehir Belediyesi Santiyesinde olusturulan rampa ile Salihli’nin evsel atiklarini Uzunburun Kati Atik Bertaraf Tesisi’ne tasimaya basladi.

Çöp aktarma istasyonuna her gün gelen 30 tonluk tirlar, ilçede toplanan çöpleri alarak Alasehir ilçesine bagli Killik Mahallesi’ndeki trenle tasima organizasyonuna ulastiriliyor. Manisa Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Adem Gökçe ve yetkili personel, Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda’ya ziyaret gerçeklestirdi. Ziyarette, Salihli Belediye Baskan Yardimcisi Metin Durmaz ve Büyüksehir Belediyesi Salihli Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Mustafa Gün de hazir bulundu.

Gaffar Okkan Mahallesi’ndeki vahsi depolama alani rehabilite ediliyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi, Gaffar Okkan Mahallesi’nde bulunan eski vahsi depolama alanindaki çöpleri kaldirdi, rehabilite çalismalari da devam ediyor. Daire Baskani Adem Gökçe, “Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak Salihli ilçemizin en büyük sorunu haline gelen çöp problemini ortadan kaldirmak adina Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün liderliginde birçok çalisma yapildi. Belirlenen noktalarin engellenmesine ragmen Durasilli Mahallemizdeki santiye alanimizda rampa kurduk ve faaliyete geçirdik. Gaffar Okkan Mahallesi’ndeki eski vahsi depolama alanini da rehabilite ediyoruz. Artik bu bölgedeki vatandaslarimiz olsun, tüm Salihlili vatandaslarimiz olsun rahat bir nefes alacaklar. Çöp sorununu çözüme kavusturuyoruz” dedi.



“Salihli’nin çöp sorunu bitiyor”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün Salihli’nin kanayan yarasi çöp sorununu çözmek adina büyük mücadele verdigini belirten Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, “Ilçemizin 50 yillik çöp sorununu ortadan kaldirabilmek adina büyük mücadele veren Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’e ne kadar tesekkür etsek azdir. Yasanan tüm olumsuzluklara ragmen Durasilli Mahallesi’nde bulunan Büyüksehir Belediyesine ait santiyede rampa faaliyete geçirildi. Çöp aktarma istasyonuna gelen 30 tonluk tirlar ilçemizde toplanan çöpleri alarak Büyüksehir Belediyesinin Uzunburun Kati Atik Bertaraf Tesisine aktariyor. Güzel sehrimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Salihli Belediyesi ziyaretinin ardindan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Adem Gökçe, Büyüksehir Belediyesi Salihli Muhtarlik Isleri Müdürlügünü de ziyaret etti.
Kaynak: İHA