Bagdatli Sultan Senlikleri'ne Katilim Yogun Oldu

Manisa’nin Kula ilçesinde her yil geleneksel olarak düzenlenen Bagdatli Sultan Alevi Kültürünü Tanitma ve Sanat Senlikleri, pandemi surecinin ardindan 3 yil sonra yeniden yapildi.

Bagdatli Sultan Senlikleri'ne Katilim Yogun Oldu
Encekler Mahallesi’nde düzenlenen programa Kaymakam Birkan Tatlisöz, Kula Belediye Baskani Hüseyin Tosun, CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakirlioglu ve Bekir Basevirgen, AK Parti Ilçe Baskani Ahmet Palabiyik, MHP Kula Ilçe Baskani Nazim Baytok, CHP Kula Ilçe Baskani Osman Kasirga, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Bayram Yüksel, Ilçe Emniyet Müdürü Ali Riza Gökmen, gaziler, daire amirleri, kamu kurum ve kurulus baskanlari ile çok sayida vatandas katildi.

Senligimn açilis konusmasini Encekler Mahallesi Muhtari Tuncay Demir yapti. Demir, "Bu senlik sayesinde kültürümüzü yasatmaya, tanitmaya çalisiyoruz. Emek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Bu senlikler bizlerin kardesçe birlik oldugumuz anlamli birlikteliklerdir. Bu günler Alevi-Sünni diyerek, Kürt, Türk, Laz, Çerkez diyerek bizleri bölmeye çalisanlara birlik görüntülerinin verildigi günlerdir" diye konustu.

Daha sonra konusan Kaymakam Birkan Tatlisöz de birlik ve beraberlik mesaji verdi. Birlik, beraberlik ve kardeslik amaciyla bir araya geldiklerini aktaran Kaymakam Tatlisöz, "Burada toplanmamiza vesile olan adak sahiplerine tesekkür ediyorum. Insallah bu her zaman böyle devam eder" diye konustu.

Programa katilan CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakirlioglu ve Bekir Basevirgen de birer konusma yapti. Konusmalarin ardindan vatandaslara yemek ikrami gerçeklesti. Daha sonra semah gösterisi ile Salihli Türkü Dostlari grubunun türkü ve siir dinletisi yapildi.
Kaynak: İHA