'Potochi Lupski Sendromu' Teshisi Konulan Oglu Için Destek Bekliyor

Siirt’te yasayan Gülsüm Silah, "potochi lupski sendromu" teshisi konulan 7 yasindaki oglunun egitimi için yardim bekliyor.

'Potochi Lupski Sendromu' Teshisi Konulan Oglu Için Destek Bekliyor
Siirt kent merkezinde ikamet eden Gülsüm Silah, potochi lupski hastasi oglu Bünyamin’e bakabilmek için destek bekliyor. 7 yildir oglunun hastaligina çare aradigini aktaran Silah, aradan geçen zamanda oglunu Türkiye’nin birçok hastanesinde tedavi ettirmesine ragmen sonuç alamadiklarini ifade etti.

7 yildir ogluna baktigini ve maddi ve manevi olarak oglunun durumunu kaldiracak gücünün olmadigini belirten anne Silah, kendilerine uzanacak bir yardim eli beklediklerini söyledi.

Silah, “Potochi lupski sendromuyla 3 yasindayken tanistik. Anne karninda sadece gelisim geriligi ve kilo gelisim geriligi vardi. Ne topuk testinde ne de 3’lü tarama testinde çikmadi. Zayifligindan sikayet edip doktora gitmistik, Bezmialem Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde Genetik Bölümü tarafindan konuldu bu teshis. Anne, baba tasiyici degiliz. Bu sendrom otizm belirtileri tasimayan fakat mental gelisim geriligi, fiziksel gelisim geriligi tasiyor. Bünyamin hiperaktif bir çocuk, kas tonu zayifligi var. Bu çocuk Türkiye’de ilk teshis konmus hastalardan olabilir. 7 yasinda, ben Bünyamin’in 7 yasina kadar devletin vermis oldugu bütün imkanlari kullandim. Egitiminde olsun, fizik tedavisinde olsun ama bu süreçten sonra çok zorlaniyorum" dedi.

Kendisine destek olunmasini isteyen Silah, "Bu alanda tez yapmis profesörlerin ya da bu sendromu bilen annelerin, bilen ailelerin bana ulasmalarini istiyorum” dedi.

Rehabilitasyon Merkezi Rehber Ögretmeni Funda Bozar ise, “Bünyamin’le tanisali bir yil oldu. Bu süreçte Bünyamin’in annesinin ne kadar zorluklar çektigini, egitimiyle ne kadar ugrastigini gördüm. Bu süreçte en çok annelerimiz yipraniyor ögrencilerimizin. Egitimiyle ilgili her türlü destegi bekliyoruz Bünyamin için” diye konustu.

Kaynak: İHA