Ögrenciler Elbiselerini Çamasir Kafede Yikiyor

İçel Büyüksehir Belediyesince hizmete sokulan çamasir kafe, yeni egitim ögretim yilinda da üniversite ögrencilerinin hizmetinde.

Ögrenciler Elbiselerini Çamasir Kafede Yikiyor
Hafta içi sabah 08.00 aksam 17.00, cumartesi günü ise 09.00-17.00 saatleri arasinda hizmet sunan çamasir kafeler, ferah ortami ile wi-fi, ücretsiz çay ikrami ve mini kütüphane hizmeti de veriyor. Piyasada 80 ile 120 lira araliginda yikanan çamasirlar, çamasir kafede ücretsiz bir sekilde yikanip kurutuluyor. Çamasir deterjani için de herhangi bir ücret ödemeyen ögrenciler, yikanan ve kurutulan kiyafetlerini ütüleme imkanina da sahip. Okul ve yurda yakin lokasyonuyla ulasim sorunu da yasatmayan Çamasir Kafe, ögrencilerin bütçelerinde ve zamanlarinda büyük tasarruf sagliyor.

Çamasir kafe uygulamasindan ögrencilerin büyük memnuniyet duyduklarini ve bu uygulamanin bütçelerine önemli ölçüde katki sagladigini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Sube Müdürü Suzan Dönmezler, “Ögrencilerimiz kitap okuyup, kahvelerini ve çaylarini içtikleri sicak bir ev ortaminda, çamasirlarini da yikiyorlar. Bu hizmetten; ögrenci belgeleri ile müracaat edip, kayitlari yapildiktan sonra haftada 3 kez yararlanabiliyorlar” ifadelerini kullandi.

Ögrenci Aysenur Kurtoglu, çamasir kafeyi 2 yildir kullandigini ve gayet de memnun oldugunu belirterek, "Ben yurtta kaliyorum ve yurtta çok fazla sira oluyor. Bir de haftanin bir günü sira alma günümüz var. O gün de müsait olamayabiliyoruz. O yüzden düzenli olarak buraya arkadasimla çamasirlarimizi getiriyor ve yikatiyoruz. Çamasirimiz yikanirken, ayni zamanda kitaplarimizi getiriyor ve ders çalisiyoruz” diye konustu.

Hizmeti, arkadaslari araciligiyla yeni duydugunu ve okul açildigindan beri çamasir kafeyi kullandigini ifade eden ögrenci Yagmur Karakoç ise “Çok memnunum. Çalisanlar bir abi, abla, kardes gibi davraniyorlar bize. Kitap okuyabiliyorum burada, satranç oynayabiliyorum. Makineler çok iyi. Kurutma makinesi ve ütümüz de var. Ben çok pahali oldugu için ütü alamadim. Burada istedigim kadar ütü yapabiliyorum” dedi.

Kaynak: İHA