Soförlere, Yolcu Ve Araç Güvenligi Konusunda Egitimler Verildi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan soförlere yönelik sürdürülen mesleki yeterlilik egitimleri, otobüs basinda gerçeklestirilen güvenlik egitimleriyle devam etti. Soförlere, yolcu ve araç güvenligi konusunda egitimler verildi.

Soförlere, Yolcu Ve Araç Güvenligi Konusunda Egitimler Verildi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan otobüs soförlerine yönelik düzenlenen mesleki yeterlilik egitimleri devam ediyor. Geçtigimiz hafta is sagligi ve güvenligi, kalite yönetim sistemi ile çevre ve trafik kurallari konusunda gerçeklestirilen teorik egitimlerin ardindan, soförlere yolcu ve araç güvenligi konusunda pratik egitimler verildi.

Büyüksehir Belediyesi otobüs garajinda uzman egitmenler esliginde gerçeklestirilen egitimlerde, soförlere araç ve yolcu güvenligi konusunda detayli bilgilendirmeler yapildi. Egitimler sonunda girdikleri sinavlari basariyla tamamlayan tüm soförler, ‘Sehir Içi Toplu Tasima Otobüs Soförü Mesleki Yeterlilik Belgesi’ almaya hak kazandi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanligi egitimlerle ilgili bir açiklamada bulunarak, “Belediyemizin otobüs soförlerine yönelik düzenlenen egitimler tüm hiziyla devam etmektedir. Teorik ve pratik olarak iki ayri kategoride gerçeklestirdigimiz egitimlerde teorik egitimleri geride birakarak pratik egitimlere geçmis bulunuyoruz. Bu egitimlerde, garajda araç basi kontrolleri, sefer hazirligi, araç güvenligi basta olmak üzere araç içi ve disi kontroller konusunda birçok egitim verildi.

Bunlarin yani sira soförlerimize özellikle engelli vatandaslarimiza davranis ve yolcularimizin güvenligi konusunda olusabilecek tüm risklere karsi egitimler verildi.

Büyüksehir Belediyesi olarak her zaman oldugu gibi bundan sonraki süreçte de, vatandaslarimizin seyahat konforuna ve güvenligine yönelik çalismalarimiz devam edecektir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA