Marmaris Esnafi Bu Sezondan Mutlu, Önümüzdeki Sezondan Umutlu

Türkiye’nin en gözde turizm kentlerinden olan Mugla’nin Marmaris ilçesinde esnaflar pandemi ve yanginlarin ardindan bu sezon rahat nefes alarak mutlu olduklarini belirttiler. Geçen iki kötü sezonun ardindan yaralarini saran esnaflar önümüzdeki sezondan umutlu.

Marmaris Esnafi Bu Sezondan Mutlu, Önümüzdeki Sezondan Umutlu
Dogasi ve tarihi ile ülkenin en popüler tatil sehri olan Marmaris’teki esnaflar da otelciler gibi bu sezondan memnuniyetlerini dile getirdiler. Kapali çarsi esnaflarindan Eser Esen ‘’ Son korona döneminden sonra islerimiz daha güzeldi. En azindan turist gördük gelen geçen oldu yani baya sakin daha öncesinde yani bu sene ilk sene göre çok daha iyiydi’’ dedi.



Marmaris esnaflarindan Oktay Çinar ‘’ Marmaris esnafi olarak bu sezon çok sükür iyi geçti ve güzel geçti tabii pandeminin yarasi geçmedi, iki sene pandemi yasadik onun yarasini atlatamadik ama bu sene iyiydi çok sükür hamdolsun. Allah bereket versin güzel geçti.’’ diye konustu.



Marmaris kapali çarsida 30 yillik esnaflik yaptigini belirten Murat Ötüken ‘’ Tüm dünyanin yasadigi pandemi sikintisini biz de yasadik geçtigimiz yaz iki ya da üç ay is yapabildik. Bu sezon gerçekten hem benim hem de diger esnaf arkadaslarimiz için iyi geçti. Buraya en çok Rus ve Ukraynalilar geliyordu bu yaz savastan dolayi daha çok Ingilizler geldi. Gelen müsterilerimiz mutlaka meshur Türk lokumu almadan ülkelerine dönmüyorlar ‘’ seklinde konustu.



Çarsidan alisveris yapan Ingiliz turist Ann Bennett ‘’ Türk havlusu, plaj havlusu ve Türk lokumu satin aldim renkleri kalitesi gerçekten çok güzel. Hayatimda ilk defa Türkiye’ ye geldim Marmaris’i çok sevdik ve mutlaka tekrar gelecegiz’’ diyerek çarsi gezmesine devam etti.

‘’Esnafimizin yüzü bu sezon güldü’’

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mehmet Ayyildiz ‘’ 2022 yiliyla beraber, Esnaf ve sanatkarlarin yüzleri gülmeye basladi.

Özellikle son 2 yil içerisinde kovidle birlikte alinmis olan önlemler sonucunda esnaf ve sanatkarlari çok büyük sikintilar çekmisti. Ama 2022 yaz sezonunun erken baslamasi, özellikle turizm bölgelerinde Mart ayinin sonuyla birlikte turizm hareketliliginin baslamasi ve su anda 2022 yilinin Ekim ayinin ortalarinda olmamiza ragmen bu hareketliligini halen devam etmesi esnaf ve sanatkarlari çok memnun etmekte ‘’dedi.



‘’Hedeflenen Turizm rakamlarina neredeyse ulasildi’’

Baskan Ayyildiz ‘’ Bu yil basladigi zamanlarda Türkiye olarak yaklasik 45 milyon civarinda bir turist misafir Türkiye’ye 35 milyar dolar civarinda bir turizm ekonomisi hedeflenmisti. 2022 Kasim ayinin ortalari ile birlikte çok sükür bizler bu hedefleri turizm esnaflarin da katkilariyla birlikte ulasacak olarak görmekteyiz ve bunlar bizi çok memnun etmekte. 2 yillik eksiklerimizi ve borçlarimizi kapattigimiz için de esnaf ve sanatkarlar olarak çok mutluyuz. Bu sezon bizim en çok hosumuza giden sey uzun zamandan beri hiç bu kadar uzun süreli bir sezon yasamamistik yani su anda turizm bölgelerinde Ekim ayi olmasina ragmen hala sanki Temmuz ayinda açmisiz gibi turist misafirlerimizi agirlamaktayiz ‘’ seklinde konusarak sezonun Kasim ortasina kadar devam edecegini belirtti.



‘’ Yerli turist te Marmaris için çok önemli’’

Tatil cenneti Marmaris’te sadece yabanci turistleri degil yerli turistleri de agirlamaktan çok memnun olduklarini belirten Baskan Ayyildiz ‘’ Biz Türkler de ayni yabanci turistler gibi artik tatil yapmayi alistik tatil yapma aliskanligimiz olustu. Artik kis aylarindan itibaren bizim yerli turistlerimiz de ayni yabanci turistler gibi yaz ayinda nereye gidelim, hangi sehre gidelim diye tatil planlari yapmaya basladilar. Aslinda yerli turistler de ayni yabanci turistler gibi büyük bir potansiyel. Bunu yerli turizmi artabilmesi için biz Marmaris esnaf odasi olarak, diger yetkili kuruluslar olarak yerli turistlerin de buraya gelebilmesi için elimizden geleni yapiyoruz. Bizim için bence yabanci turist ne ise, getirisi ne ise bana göre yerli turistin de getirisi aynidir ‘’ diyerek herkesi Marmaris’e tatil yapmaya davet etti.
Kaynak: İHA