Japonya'da Türkçe Müzik Rüzgari

Türkiye sevdalisi Japon sanatçi Fujimoto Susumu’nun Tokyo’da verdigi konser, Japonlarin ilgisini çekti. "Bir baskadir benim memleketim" sarkisinin Japonca versiyonunda cosan izleyiciler, Türkçe repertuvari da begenerek dinledi.

Japonya'da Türkçe Müzik Rüzgari
Türkiye sevdalisi Japon Sanatçi Fujimoto Susumu, Tokyo Yunus Emre Enstitüsü’nde verdigi konserle Türkiye meraklisi Japonlara unutulmaz anlar yasatti. Türkiye’de herkesin bildigi sarkilari Japon müzikseverler için seslendiren Susumu, piyano ve gitar esliginde söyledigi sarkilarla büyük begeni topladi. "Istanbul" adinda bir de albümü bulunan Susumu’nun Japonca "Bir baskadir benim memleketim" yorumuyla cosan izleyiciler, konseri begeniyle izledi.

Türkiye ziyareti ile basladi

Uzun yillar önce yaptigi bir ziyaretle Türkiye’ye ilgisinin basladigini kaydeden Susumu, "Türkiye’de müzik yapinca yorumlarin çok iyi oldugunu gördüm. Bu da ilgimi artirdi. Özellikle Türkçe siirlere de yogun ilgi duydugum için Türkçe sözlü müzik eserlerini çalmaya ve seslendirmeye basladim" seklinde konustu.

Konseri begenerek izledigini kaydeden Li Xiaolin de Türk müzigini icra eden Susumu’nun sarkilarini dinledikçe Türkiye’ye merakinin arttigini belirterek, "Bundan sonra daha fazla arastirmak ve ögrenmek istiyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA