Dekolteli Kedi Hirsizlarina Verilen Ceza, Ev Sahibini Sok Etti

Antalya’da, çilingir yardimiyla girdikleri daireden 5 bin TL, elektronik esya ve Iskoç cinsi kediyi çalan dekolteli 2 kadina yargilama sonucu bin 500’er TL’den 3 bin TL ceza verildi. Hamile kedisine yeniden kavusmanin mutlulugunu yasayan genç kadin verilen cezayi yetersiz buldugunu belirterek, “Küçük bir para cezasi verilip salindiklari zaman, vicdanen kendimi çok kötü hissettim, bu yüzden manevi tazminat davasi açtim” dedi.

Dekolteli Kedi Hirsizlarina Verilen Ceza, Ev Sahibini Sok Etti
Kepez ilçesinde yasayan fenomen Elif Dagdelen, yaklasik bir yil önce sabah saatlerinde dairesinin kapisini kilitleyerek markete ekmek almaya gitti. Içeride uyuyan çocugu olan Dagdelen bir süre sonra geri döndü ve kapi kilit göbeginin yerinde olmadigini fark etti. Esyalarinin dagitilmis ve güvenlik kamerasinin kirilmis oldugunu gören Dagdelen, durumu polise bildirdi. Güvenlik kamera kayitlarini inceleyen polis, iki kadin hirsizi yakin bir noktada hemen yakaladi. Çalinan esyalar süpheliler M.C. ve N.C.’nin evinde bulundu ve sahibine teslim edildi. Dagdelen’in sikayetçi olmasi üzerine yapilan yargilamada iki süpheli bin 500’er TL para cezasi ile serbest birakildi. Yasadigi olayin sokunu üzerinden atamayan genç kadin, evinin güvenlik kamerasini degistirip, kapisinin kilit sayisini arttirdi. Kedisine kavusmanin mutlulugunu yasayan Dagdelen, verilen cezayi az bularak, manevi tazminat davasina basvurdu.

"Manevi olarak yikildik"

Olayin sokunu üzerinden atamayan ve ogluyla korku yasayan Elif Dagdelen, “Evime giren hirsiz kadinlar ayni gün yakalandi. Kedim ve özel esyalarimi çalmislardi maddi esyalarim tablet, telefon laptop bir takim da para çalmislardi. Özel esyalarim, tablet, telefon ve kedim getiriliyor. Ifadeler verildikten sonra mahkeme süreci basladi.

Hirsiz kizlar iki erkek arkadasiyla kapima dayaniyorlar, ‘sikayetini geri çek yoksa okula gidip gelirken çocuguna zarar veririz’ diye. Normalde bu olaydan benim çocugumun haberi yoktu olayi bilmiyordu. Eve gelip kapiya dayandiklari zaman çocugum olaya sahit oldu. Bu bizim için çok üzücü. Artik maddiyati geçtik manevi olarak yikilmis durumdayiz” dedi.



"Ceza içime sinmedi"

Mahkeme sürecine deginen Dagdelen, “Maddi zararimi karsiladiklari için kizlar mahkemede, ‘zararini karsiladik esyalarini aldik’ diye ifade veriyorlar. Pisman olduklarini söylüyorlar. Cezalari iyi halden dolayi para cezasina çevriliyor ve serbest birakiliyorlar. Onlar iki üç kurus para cezasiyla su an huzurlu bir sekilde ellerini kollarini sallayarak geziyorlar. Herkesin her an her sey basina gelebilir. Önlem bile alsak evimde kamera olmasina ragmen, kapima gelip tekrar bu sekilde rahatsiz ettikleri için avukat manevi tazminat davasi açtik. Ilk davamiz bitti ama benim içime sinmedi, içim huzursuz, vicdanen kendimi çok kötü hissettim. Mahkeme sürecimiz baslayacak” diye konustu.



"Kedisine kavustugu için çok mutlu"

En büyük mutlulugunun oglunun da çok sevdigi kedisine kavusmak oldugunu ifade eden Dagdelen, “Çalindigi zaman kedim hamileydi. Su an iki yavrusu oldu. Çok mutluyuz. Bizim hayat arkadasimiz o, çalininca çok üzülmüstük. Kavustugumuz için çok sevinçliyiz” diye konustu.



"Hirsizlik anlari kamerada"

Öte yandan, hirsizlik ani ise anbean güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde, mini etekli dekolte giyimli iki kadinin açilan kapidan içeri girmeleri, etrafi incelemeleri, oyuncak köpekle kamerayi kapatmaya çalistiklari görüldü.

Evde rahat tavirlariyla dikkat çeken iki hirsiz, uyuyan çocugun elinden telefonu alip, orada oturup sohbet ettikleri gözlemlendi. Aldiklari telefonu karistiran hirsizlarin, Iskoç cinsi kediyi kucagina alip sevdigi ve valizi açtigi anlar kameraya yansidi.
Kaynak: İHA