Büyükorhan'da Sosyal Yasam Deger Kazanacak
Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Büyükorhan ilçesine kazandirilacak dügün salonu ve göl manzarali restoran ilçeye deger katacak. Her iki projeyi de yerinde inceleyen Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, tüm dag ilçelerinde vatandaslarin yasam kalitesini yükseltecek yatirimlari bir bir devreye aldiklarini söyledi.

Yine ilçe halkinin öncelikleri arasinda yer alan dügün salonu talebi de Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilaniyor. Proje dogrultusunda; bin 900 metrekarelik parsel alani üzerine 607 metrekare taban alanli dügün salonu binasi ve bin metrekare çevre düzenlemesi yapilacak. Bina içerisinde dügün salonu alani, teknik hacimler ve diger idari alanlar bulunacak.
Büyükorhan çikarmasi
Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da bir gününü Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerine ayirdi. Orhaneli’ndeki proje inceleme ve açilis törenlerinin ardindan ögleden sonra Büyükorhan’a geçen Baskan Aktas, beraberindeki Bursa Milletvekili Osman Mesten, Büyükorhan Belediye Baskani Ahmet Korkmaz ve AK Parti Il Baskanvekili Mustafa Yavuz ile birlikte ilk olarak ilçe esnafini ziyaret etti. Esnafin sorunlarini dinleyen, pide firininda önlük giyip, pide yapan Baskan Aktas, daha sonra ise ilçeye yapilacak yatirimlarini yerinde inceledi. Ilçeye girmeden önce göl manzarasina sahip ve daha önce olumsuz isler için kullanilan tesisin ayricalikli bir restorana dönüstürülecegini dile getiren Baskan Aktas, “Ilçe belediyemiz 25 yilligina yap-islet-devret ile bu alanin kiralamasini gerçeklestirdi. Simdi bu binayi Göl Restoran olarak ilçeye kazandiriyoruz. Ekip arkadaslarimizla ilgili daire baskanlarimizla birlikte alani komple inceledik. Buranin gece isiklandirmalariyla da dört basi mamur hale getirilmesi noktasinda bir çalismamiz olacak. Insallah önümüzdeki yil ortalarina dogru hem ilçe halkimizin hem de özellikle Bursa’dan çok sayida kisinin gelip, dinlenecegi keyifli vakit geçirecegi bir yer haline getirecegiz” dedi.
Ilçeye kazandirilacak dügün salonu için de ihaleyi yaptiklarini ve hafriyat çalismalarinin basladigini dile getiren Baskan Aktas, “Ilçe belediye baskanimizdan gelen teklif dogrultusunda burada ilave dükkanlar ve otoparklar yapabilir miyiz diye yerinde inceleme yaptik. Mevcut sartlar dahilinde nasil revizyona gidebiliriz onunla alakali planlama yapacagiz. Sunu rahatlikla söyleyebilirim, gerçekten tas üstüne tas koymanin derdi içerisindeyiz” diye konustu.
