OMÜ Insan Ve Toplum Bilimleri Fakültesi'ne Yeni Dekan
Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nin kapatilmasiyla beraber mevcut fakültenin Fen Fakültesi ile Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak ikiye ayrilmasinin ardindan Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi dekanlik görevine Prof. Dr. Vedat Keles getirildi.

“Fakültemizde zamanla daha güçlü bir akademik yapinin ortaya çikacagi hususunda inancimiz tam”
Ardindan söz alan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, 2 fakültenin ayrismis olmasina ragmen Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin güçlü ve kadrosunu tamamlamis bir fakülte olduguna isaret ederek, “Yeni adla kurulan bu fakültemizin ciddi bir motivasyona ihtiyacini var. Üniversitemizin kendine biçtigi yeni rolü ve vizyonu, özellikle Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinin ögrencilerle paylasmasi gerekiyor. Yani akademisyenlerimizin rehberligi bu noktada önem arz ediyor. Bu avantaji iyi kullanabilirsek kisa sürede daha güçlü bir fakülte olarak adimizdan bahsettirecegimize inaniyoruz. Tabii yeni adla kurulan fakültemizde hem fiziki hem de stratejik anlamda bir düzenlemeye ihtiyaç duyulacak. Önümüzdeki zaman içerisinde de bu düzenlemeyi zaten ayrintili olarak çalisacagiz. Dolayisiyla zamanla daha güçlü bir akademik yapinin ortaya çikacagi hususunda inancimiz tam” diye konustu.
“Fakültemizin proje odakli çalismasini arzu ediyoruz”
OMÜ’nün yeni vizyonu paralelinde sosyal bilimlerin daha görünür olmasini amaçladiklarini vurgulayan Rektör Ünal, “Üniversitenin gelecegiyle alakali bilhassa topluma hizmet, bilim üretme, kültüre ve medeniyeti güçlendirme noktalarinda fakültemizin proje odakli çalismasini arzu ediyoruz. 2022-2023 egitim-ögretim yili itibariyla her ögrencinin ‘arastirma teknikleri’ dersi kapsaminda zaten bir proje hazirlamasi gerekecek. Bunun disinda sosyal seçmeli derslerle farkli kurumlar arasindaki iliski de güçlenecektir. Fakültemizin, bunlari firsat olarak kullanip el birligiyle hayata geçirmesini bekliyoruz. Mevcut yapinin bu ve benzeri faaliyetlerle daha da güçlenecegini öngörmekteyiz” seklinde konustu.
Görev tesliminin hayirli ve ugurlu olmasini temenni eden Rektör Prof. Dr. Ünal, yeni Dekan Prof. Dr. Keles’e buket takdim ederek muvaffakiyet diledi. Törende ayrica; Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren ve Prof. Dr. Mahmut Basoglu, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Idris Varici, Türkçe Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezi (OMÜ-TÜRKÇE) Müdürü Prof. Dr. Bekir Sisman, fakültenin akademik ve idari çalisanlari da hazir bulundu.